Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вероятно Бъсеску ще загуби референдума

18 юли 2012, 17:13 часа • 3276 прочитания

Ново проучване на общественото мнение в Румъния сочи, че 66% от анкетираните 1104 души са заявили, че желаят Бъсеску да бъде отстранен от поста, а само 34 процента са се обявили против неговото напускане на поста. Президентът загуби популярност, тъй като подкрепи мерките за икономии, сред които и намаляване на заплатите и увеличаване на данъците, съобщава "Либертас", цитиран от КРОСС.

Румънският президент Траян Бъсеску по всяка вероятност ще бъде отстранен от поста на референдума, който ще се проведе на 29 юли, сочат публикуваните днес резултати от анкетата.

В същото време 61 процента от анкетираните са заявили, че ще гласуват на референдума, сочат резултатите от изследване, проведено от института КУРС за вестник "Журналул национал".

Румънският конституционен съд съобщи, че за да бъдат валидни резултатите от референдума на него трябва да участват 50 процента плюс един от регистрираните избиратели, което увеличава шансовете на Бъсеску да запази поста си, ако избирателната активност бъде ниска.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес