Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия

30 юни 2024, 14:06 часа

Вселенският патриарх Вартоломей награди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия „Света Богородица Преблажена“, с което много малко хора в света са удостоени от Вселенския патриарх, съобщава БГНЕС.

Реклама

На награждаването присъства председателят на парламента Рая Назарян, представители на църковната делегация на Вселенския патриарх, депутати от ПГ на ГЕРБ. При връчването на наградата се чуват възгласи „Достоен!“.

Високото отличие

Борисов е удостоен с високото отличие за всичките си достойни дела към Майката Църква и към Българската православна църква.

Още: Даниил Видински е новият патриарх на България

„На благоговения мъж г-н Бойко Борисов награждаваме с кръста на Светата Богородица Преблажена на Вселенската патриарх. С благословението към същия, който служи към благочестивия български народ и цялото човечество“, се казва в грамотата към ордена, с който лидерът на ГЕРБ е удостоен.

„Със смирение, почит и преклонение приемаме всеки дар от Църквата – тази награда, защото вярваме, че без Бог нищо не може да се направи“, казва Борисов, който благодари от своя име и от името на партията и нейните стотици хиляди избиратели.

Още: Вселенският патриарх Вартоломей пристигна за избора на нов патриарх

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес