Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Борисов и Цветанов са новите лица на протеста срещу правителството

08 септември 2013, 15:55 часа • 5899 прочитания

Протестът срещу правителството вече има нови лица и това са лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев в местността "Копривките" край Пловдив на 10-ят събор на социалистите, посветен на 69-та годишнина от 9 септември 1944 г., съобщиха от БСП - Пловдив.

Лидерът на БСП призова тези от протестиращите, които са излезли спонтанно на улицата, да се замислят кого обслужват. „Продължителността на живот на управлението зависи от качеството на работата на министрите и на целия Министерски съвет”, заяви лидерът на левицата, но с уговорката, че има забележки към кабинета.

Те са свързани с кадровата политика. Според него - "трябва да се изчистят всички "калинки" и некомпетентни хора, назначени от ГЕРБ", защото по думите му в противен случай промените ще се извършат бавно и трудно.

Ние даваме не само подкрепа на правителството, но имаме и изисквания, посочи Станишев. На хората той заръча - да бъдат взискателни към народните представители, които са изпратили в парламента. С актуализацията на бюджета, ние имахме една цел – промяна и отхвърляне на възприетата безумна политика на жестоки рестрикции, обясни Станишев.

Очакванията на БСП са кабинетът да продължи със социалните си ангажименти и чрез бюджет 2014, като изведе още два приоритета – възраждане на икономиката и държавността. БСП няма да позволи запазване на статуквото, защо България не е на 5-10 % от българите, заяви Станишев и поясни, че за промяната са нужни убеденост, самочувствие, сила, последователност и характер.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес