Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според прокуратурата Георги Попов не се връща у нас доброволно

21 май 2021, 14:22 часа • 3917 прочитания

Прокуратурата твърди, че бизнесменът и съдружник на Васил Божков - Георги Попов не се прибира доброволно в България, както съобщи вчера самият Божков, а е екстрадиран.

"Доколкото ми е известно тази сутрин обвиняемият Георги Попов е предаден на служители на ГД "Охрана", на които е възложено приемането на лицето и пътуване за Република България с полет, излитащ от Дубай", заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от Нова телевизия.

По думите й, по разпореждане на Върховната касационна прокуратура на Георги Попов е издаден и временен паспорт. Той ще бъде конвоиран и настанен в арестно помещение на територията на България, добави още Милева.

Вчера Божков съобщи в профила си във Facebook, че Попов се прибира в България "по собствена воля" днес (петък). Бизнесменът, който почти година и половина е в Дубай, публикува във Facebook снимка на уведомление от адвокатска кантора, в което се обяснява, че по искането за екстрадиране на Попов той ще го изпълни по негова воля, а не по решение на съд.

"Проблемът на прокуратурата с чуждите езици е ясен. Преди да говорят - да си намерят преводач", написа Божков днес, коментрайки изказването на прокуратурата.

Проблемът на прокуратурата с чуждите езици е ясен. Преди да говорят - да си намерят преводач.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес