Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спецов за арестуваните служители: Това е сериозен удар по имиджа на НАП

20 юни 2024, 18:48 часа
Реклама

"Служителите на  Националната агенция за приходите (НАП), задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция".

Реклама

Това се посочва в позиция на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор "Проверки" в Кърджали, съобщиха от приходната агенция. Двамата служители са от сектор "Проверки" и са на 34 и на 57 години. Те са задържани за срок до 24 часа за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения, посочват от НАП.

Още: НАП проверява за измами фирмите на благодетеля на "Величие" Ивелин Михайлов

По-рано днес от Окръжната прокуратура в Кърджали потвърдиха, че се извършват процесуални действия в офиса на НАП в града. По думите на говорителя на прокуратурата Димитрина Делчева има образувано досъдебно производство, а разследването е за корупционно престъпление.

"Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на  работещитe в НАП", каза още Спецов.

По думите му ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията, се посочва в съобщението.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес