Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще излезе ли Гърция от блатото?

07 май 2012, 12:28 часа • 9200 прочитания

Вчера в Гърция се проведоха изключително важни парламентарни избори. Основните големи партии - Нова демокрация и ПАСОК, получиха звучен шамар от народа. Изненадата дойде от крайнолявата Сириза, която стана втора политическа сила в страната. От ръководството й вече заявиха желание за съставяне на крайноляво правителство, което да анулира меморандума с Тройката.

Шокиращо за мнозина, в парламента влиза и неонацистката партия "Нова зора".

Сега въпросът е дали ПАСОК и Нова демокрация имат желание и възможност да съставят коалиционно правителство или Гърция отново ще бъде изправена пред избори. Под въпрос е и поведението на крайните партии, които открито демонстрират желанието си да отхвърлят налаганите на Гърция мерки за икономии.

Ще успее ли Гърция да се стабилизира политически, а след това и икономически? Какво говори фактът, че големите печеливши на тези избори са крайнолевите и крайнодесните партии? Желае ли гръцкият народ да продължи по пътя на затягането на колана или ще отхвърли бремето на спестовността? Какво чака Гърция, ако се противопостави на мерките, наложени от Тройката?

Заявете своята позиция!

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес