Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русенци започнаха саморазправа с бездомните животни

06 март 2009, 14:41 часа • 5204 прочитания

!~Русенци, недоволни от голямата популация на бездомни кучета, са започнали саморазправа с животните. В градския парк вече има отровени кучета, сигнализираха от Германо-българското дружество в помощ на животните, информира бТВ.

Хората, които редовно разхождат домашните си любимци в русенския парк, разказаха, че отровени са били не само бездомни кучета. От дружество "Германо-българска помощ за животните" пък имали данни и за умрели птици.

"Все още не можем да разберем кой го прави и защо го прави - предполагаме, че целта е бездомните кучета, но както виждате в такива инциденти попадат и домашни животни", заяви д-р Катерина Маркова.

Желаещите да решат по този начин проблема с уличните псета обаче излагат на опасност и малките деца, които се разхождат в парка.

Оказва се, че този вид саморазправа с бездомните животни се прилага и в други градове.

"Из форуми, из сайтове, мога да ви кажа, че това е някаква вълна, някаква практика, разпространяват се рецепти за тровене на животни - това си е чисто подстрекателство към убийство, а това е наказуемо от закона", допълни д-р Катерина Маркова.

И според защитниците на животните, и според местната власт проблемът има две решения - кастриране или прибиране в приют.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес