Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ресторантьори: Студентският град е квартал като всички други

04 октомври 2012, 15:41 часа • 4867 прочитания
Реклама

Законопроектът, целящ затварянето на заведенията в Студентски град, е лицемерен и решава проблемите на парче. Това никога не е било кампус, а и със създадената обстановка в него няма как да стане.

Това заяви юристът Ангел Кьосев, представител на собствениците на заведения в Студентски град.

"Този специален законопроект се гласува за едно място, което е обикновен и нормален квартал на столицата", продължи Кьосев, цитиран от БГНЕС.

По думите му това е тенденциозен удар и всички такива обекти в другите квартали на столица остават да работят по стария ред. По информация на юриста този законопроект е гласуван на първо четене в противоречие със закона за нормативните актове.

"Това, че са се случили някои трагични събития е факт, но това по вина на собствениците на заведения ли е", запита Кьосев.

"Внесли сме и писмено становище до комисията, това правим под натиска на народните представители, защото ние също искаме да работим за подобряването на средата на студ град. Ние сме готови да помагаме за тази сигурност, как ще стане това нещо трябва да бъде уточнено с органите на държавата. В случай, че наистина има нужда от повече сигурност, нека тогава служителите на МВР да бъдат увеличени", продължи Кьосев.

"Софийска община има проект за видеонаблюдение, ние предлагаме този проект да бъде изграден в Студентски град. Готови сме на всякакви други разговори, с които да се достигне консенсус и реално решаване на проблема, а не просто закриването на една голяма част от бизнеса", каза още юристът.

В момента, когато изказват претенциите собствениците на заведения в Студентски град в СГС се гледа поредното дело за зверското убийство на студента Стоян Балтов преди четири години пред дискотека "Амнезия". След него последваха и други, както и масови побоища точно пред тези заведения, които днес защитават собствениците им.

Редактор: Ивайло Кючуков

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес