Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид с лекота взе своето срещу Галатасарай

03 април 2013, 23:35 часа • 11916 прочитания

Едва ли някой се е съмнявал какъв ще е крайният резултат от четвъртфиналния сблъсък между „Реал Мадрид” и „Галатасарай” – класическа победа за „Белия балет” на „Сантяго Бернабеу” в първия мач от двубоя между двата тима.

Първото полувреме премина на един дъх, като положения имаше и пред двете врати, повечето на сметката на домакините, но разликата беше, че „Реал” вкарваше, а „Галатасарай” – не.

Още в 9-тата минута чудесна триходова комбинация изведе Кристияно Роналдо отляво сам срещу Фернандо Муслера и португалецът елегантно го прехвърли – 1:0.

Веднага след гола хубава атака на гостите завърши с пас към Дидие Дрогба, който с финт с тяло се освободи от Рафаел Варан и стреля с левия крак от удобна позиция, но над вратата на Диего Лопес.

„Реал” отвърна с няколко бързи атаки, като шут от дистанция на Месут Йозил беше майсторски укротен от Муслера, а Роналдо и Бензема за малко не успяха да се освободят на удобни позиции. След 20-тина минути игра обаче дойде поредната грешка на съдиите в Шампионската лига – след центриране от корнер пред вратата на "Реал" и удар с глава топката беше блокирана от Сами Кедира, който я притисна с тялото си към тялото на свой съотборник, като вдигна лявата си ръка и буквално прегърна кълбото – чиста дузпа за турския отбор. В мелето обаче съдията не видя.

В 29-тата минута „Реал” удвои предината си – центриране на Есиен отдясно топката стигна до Бензема, който майсторски си я спря и намери долния десен ъгъл на Муслера – 2:0.


В самия край на полувремето „Галатасарай” можеше да вкара гол, след като Дрогба намери с хубав пас влизащия на скорост Емануел Ебуе, но той стреля право в тялото на Диего Лопес.

През второто полувреме темпото на игра падна, но все пак „Реал” отново владееше инициативата. В 61-вата минута Анхел Ди Мария изпусна страхотно положение за „Белия балет”, след като се измъкна сам срещу Муслера с елегантно завъртане между двама играчи на гостите, но не успя да насочи силно и точно топката в някой от ъглите на вратата.

В 73-тата минута влезлият като резерва Гонзало Игуаин вкара трети гол за „Реал”. Това стана след центриране от фаул на Шаби Алонсо отляво, което аржентинският нападател засече с глава в горния десен ъгъл на Муслера.


Попадението окончателно сложи край на крехката интрига и оттук насетне мачът се доиграваше. Сериозни положения и пред двете врати обаче не бяха създадени - играчи на "Реал" на два пъти излизаха в добри позиции, но в засада. В последната минута пък "Галатасарай" получи пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле, но ударът на Дрогба срещна стената и излезе в корнер.

Така преди реванша следващата седмица "Реал" има три чисти гола преднина и само някакво извънземно чудо може да лиши "Белия балет" от участие на полуфинал в турнира.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес