Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рафаел Надал пречупи много лошо Роджър Федерер

15 март 2013, 11:03 часа • 18211 прочитания

Очакваният с толкова огромно нетърпение сблъсък от мнозинството тенис фенове по цял свят между Роджър Федерер и Рафаел Надал разочарова доста като качество на игра и се превърна в рецитал на испанеца.

Още в началото на турнира Федерер сподели, че има болки в гърба и кръста и това се видя при сервирането му срещу Станислас Вавринка в предния кръг. А срещу Надал нещата изглеждаха също толкова зле, което допринесе сериозно за крайния изход от мача. А той се оказа триумфален за Рафа и катастрофален за Роджър – 6:4, 6:2 в полза на испанеца.

В самото начало на мача се видя, че Надал имаше сериозно предимство – точка за пробив в четвъртия гейм, но спасена след ас на Федерер. В седмия гейм обаче прошка за швейцареца нямаше – чудесен минаващ удар на Надал доведе до така важния пробив. Нещо повече – при 3:5 Надал имаше два сетбола, но Федерер оцеля благодарение на ас и непредизвикана грешка на Надал. След това обаче, на собствен сервис, испанецът затвори мача.

Втората част започна с преднина от 3:0 за Надал, с два пробива, като сервисът на Федерер съвсем си взе почивка. Швейцарецът опита да се върне в мача, успя да направи и пробив, но само толкова – при 3:2 гейма Надал отново натисна и взе следващите три гейма сравнително протоколно благодарение на опитите на Федерер да скъсява точките, тъй като вече си личеше, че швейцарецът не може да издържа на размяна от основна линия.

Победата на Надал означава, че след края на турнира Федерер почти сигурно ще загуби второто си място в ранглистата, тъй като не защити огромна част от точките си от турнира (швейцарецът беше шампион в Индиън Уелс през 2012 година) но трябва да се изчака какво ще е представянето на Анди Мъри, на когото му предстои четвъртфинал с Хуан-Мартин Дел Потро.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес