Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прожектират "Воевода" на Паметника на Шипка за "Нощта на музеите"

18 май 2017, 21:47 часа • 3477 прочитания

С прожекция на филма „Воевода“ на 20 май, събота, от 19.00 часа до 22.00 часа в рамките на инициативата „Нощ на музеите“ Паметникът на свободата на връх Шипка ще се превърне в най-високият киносалон в България, каза директорът на Национален парк – музей „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов.

Той поясни, че прожекцията ще бъде безплатна за зрителите, като част от инициативата и освен да гледат филма, те ще могат да се срещнат с част от творческия екип, който го е създал.

Кинолентата „Воевода“ разглежда живота на Румена войвода и е вдъхновен от едноименния разказ на Николай Хайтов.

Идеята на екипа на НПМ „Шипка-Бузлуджа“ е в кино-залата на Паметника на връх Шипка да се осъществяват премиерни прожекции на най-новите български исторически филми, предаде Фокус.

„С това да поставим българското патриотично кино на достойната му висота – тази на най-юначния български връх“, коментира директорът на музея Чавдар Ангелов. Нощта на музеите ще започне в 19.00 часа вечерта и ще продължи до 1.00 часа след полунощ.

В рамките на инициативата за безплатни посещения ще бъде отворена и музейната експозиция в Паметника на свободата.

За казанлъчани НПМ „Шипка-Бузлуджа“ осигурява специално безплатен транспорт до Паметника на свободата на връх Шипка. Автобусът тръгва в 17.00 часа от паркинга пред Художествената галерия в Казанлък.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес