Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 4 октомври 2024 г. (петък)

03 октомври 2024, 21:32 часа • 575 прочитания

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще продължи да се понижава, сочи прогнозата за времето за 4 октомври.

Какви ще са температурите? 

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана висока облачност, по-значителна над северозападните райони. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13°.

В петък в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад. Температурите още малко ще се повишат и максималните бъдат между 26° и 31°, малко по-високи в районите чувствителни на южен вятър. В София максималната температура ще бъде около 28°.

Слънчево в планините

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се увеличи, а привечер и ще превали. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

Приятно по морето

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Meteo.bg

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес