Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 29 юли 2024 г. (понеделник)

28 юли 2024, 18:14 часа • 1916 прочитания

На 29 юли 2024 г. атмосферното налягане ще малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето.

Месечна прогноза за времето за юли 2024 г.

Предимно слънчево

Ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Явленията в североизточните райони ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са временно интензивни. Вятърът в западната половина на страната ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина - временно силен; в Източна България ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°.

Купеста облачност в планините

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще бъде с купеста облачност, но само на изолирани места, главно в Стара планина ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

Валежи с гръмотевици над морето

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд главно по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и към вечерта на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Явленията ще продължат и през нощта срещу вторник и ще са временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Слънцето изгрява

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 16 мин. и залязва в 20 ч. и 50 мин. Продължителност на деня: 14 ч. и 34 мин. Луната изгрява в 00 ч. и 34 мин. и залязва в 15 ч. и 53 мин. Фаза на Луната: един ден след последна четвърт.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес