Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продължава кампанията "Социално отговорни за интеграция" на Асоциация за развитие на София

26 април 2023, 11:01 часа • 1093 прочитания

В няколко последователни броя ще представим на читателите инициативата „Социално отговорни за интеграция“, която се осъществява от Асоциация за развитие на София (АРС) в рамките на проекта „Подкрепа за развитието на политики и услуги за интеграция на бежанци в София.“ Целта на инициативата е да даде признание и публичност на работодатели, които помагат на бежанци да намерят работа и да се установят в страната. Ще ви представим мненията на работодателите, техният опит, добри практики и трудности, които срещат в осъществяването на тази благородна, но нелека задача. Надяваме се техният пример да насърчи и други компании и фирми да подадат ръка на хората, които са принудени да напуснат домовете си и трябва да започнат живота си отново в чужда държава. Повече за АРС и за проекта можете да прочетете на сайта www.sofia-da.eu; проектът е финансиран от ВКБООН, агенцията на ООН за бежанците.

ХОТЕЛ ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛ

Представете Вашата компания и основната й дейност?

InterContinental Hotels & Resorts е международен хотелски бранд с близо 6000 хотела в над 100 страни по света, вече и с хотел в София – InterContinental Sofia. Столичният хотел отваря врати за първи път през 2018г. и е разположен в сърцето на София. Освен награди за водещ български хотел за няколко поредни години, хотелът може да се похвали със сертификат „Зелен ключ“ – признание за устойчив бизнес в туристическата индустрия, както и 2ро място за 2022 и 2021 година сред всички хотели InterContinental в Европа.

Откога хотелът работи с бежанци и мигранти?

Като част от глобалното семейство на IHG, InterContinental Sofia се грижи за всички членове на екипа от света и подкрепя професионалното развитие на всеки, който иска да расте. През последните няколко години InterContinental Sofia работи успешно с Държавната агенция за бежанците (ДАБ) и неправителствената организация Каритас за предоставяне на възможност на бежанци да работят в екипа на хотела. Представители на хотела също така участват  в кариерни форуми и семинари в помощ на работодателите. InterContinental Sofia работи с бежанци от Иран, ДР Конго, Нигерия, Украйна, Гана. Политиката за разнообразие и приобщаване на веригата е част от културата на хотела в София. InterContinental Sofia се старае да помага и e отворен да подаде ръка на всеки, който има желание да работи в столичния хотел.

Повече информация за компанията можете да откриете в интернет и социалните медии:

Website: www.intercontinental.com/sofia

Facebook: https://www.facebook.com/InterContinentalSofia

LinkedIn:https://www.linkedin.com/company/intercontinental-sofia/mycompany/?viewAsMember=true

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=UNI7S3Rfn-4

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес