Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При полицейска акция в област Видин са санкционирани множество водачи на МПС

18 март 2014, 16:29 часа

В рамките на акция TIPSOL в периода от 10 до 16 март в област Видин са проверени 313 автомобила, съобщават от ОДМВР-Видин.

Реклама

Служителите на реда установили 77 нарушения. 66 водачи са санкционирани за неизползване на обезопасителен колан. За същото нарушение са санционирани седем пътници на предни седалки и трима пътници на задни седалки в автомобили. Не са констатирани случаи на превозвани в МПС деца без използване на обезопасителни системи. Един моторист е санкциониран за движение без каска.

Организираната по линия на Европейската организация на службите на пътна полиция /TISPOL/ операция за контрол на пътното движение бе проведена миналата седмица на територията на всички държави-членки. При засилените проверки пътните полицаи са следили за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в моторните превозни средства, използването на обезопасителни каски при придвижване с мотоциклети, както и използване на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес