Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преместиха десетки бежанци от „Овча Купел“ в други центрове

14 март 2024, 21:33 часа • 3884 прочитания

Преместиха десетки бежанци от центъра в столичния квартал „Овча Купел“ в други центрове. Има засилено полицейско присъствие около местата с бежанци в София, съобщава бТВ.

30 от настанените бежанци от центъра в столичния квартал „Овча Купел“ вече са преместени. Това каза председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева по време на извънредното заседание на Столичния общински съвет, свързано със сигурността в града.

Още: Фирма отговори на държавата за охраната на бежанските центрове

От Агенцията за бежанците обясниха, че в центъра за бежанци в „Овча купел“ настанените са над 400. 130 от тях са деца. Тази сутрин е започнало преместването им в други центрове.

Още: Мигрантите в България: Официална оценка колко можем да приемем

„Искаме щатът на Общинска полиция да бъде увеличен с допълнителни бройки и да бъдат изпратени патрули в рисковите зони в София“, каза Деян Николов от „Възраждане“. „Ние повече от 10 години настояваме да има зам.-кмет по сигурността“, допълни Иван Таков от БСП.

Още: МВР за върнатите бежанци "престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

Кметът на София Васил Терзиев посочи, че има засилено полицейско присъствие около местата с бежанци. Ще бъдат поставени и допълнителни охранителни камери.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес