Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предстои двудневна конференция "Укрепване на семействата, защита на децата"

25 октомври 2024, 18:32 часа • 316 прочитания

Все по-малко семейства изоставят децата си, но все повече семейства имат нужда от подкрепа, за да не го правят. Това е подкрепата, която консултативните центрове на SOS Детски селища оказват. Как го правят – какви за последните тенденции, подходи и практики може да научите от предстоящата конференция.

Пресконференция

На 30 и 31 октомври 2024 г., от 10:00 до 13:00 ч. ще се състои онлайн конференцията за Централна и Източна Европа, Централна Азия и Близкия изток, организирана от SOS Детски селища: "Укрепване на семействата, защита на децата".

Още: Приказка за Любов и четири деца

Предпазени

Множество деца и младежи биха могли да бъдат предпазени от болезнения опит на раздяла с родителите и настойниците, ако на семействата се предостави адекватна подкрепа в моментите на предизвикателства и кризи.

Участниците

През двата полудневни панела, конференцията ще събере държавни и недържавни участници, изследователи, политици, вземащи решения и специалисти в сферата на подкрепата за семейството, социалното подпомагане на деца и младежи и закрилата им, за да споделят наученото относно системите и интервенциите, които укрепват семействата и предотвратяват раздялата им с децата.

Още: SOS Детски селища България - Приказка за Мартин

Събитието следва представянето на новия "Глобален доклад за грижата и закрилата на децата 2024: Разбиране и предотвратяване на раздялата на децата от техните семейства", което ще се състои на 29 октомври 2024 г., Международния ден на грижата и подкрепата.

Акценти

Резултати от изследвания: Запознайте се с факторите, които водят до раздяла между деца и семейства, и мерките за предотвратяване, основани на скорошни задълбочени изследвания от новия Глобален доклад за грижата и закрилата на децата.

Препоръки за политики: Научете от представители на правителства, международни неправителствени организации, многостранни организации и млади експерти за ефективните системи, политики и интервенции за укрепване на семействата и предотвратяване на раздялата на деца с родителите.

Още: SOS Детските селища - когато грижата надхвърля пределите на селището (СНИМКИ)

Обещаващи практики: Участвайте в дискусии с практикуващи специалисти и лица, ползващи услуги, които ще споделят опит и успешни интервенции и мерки за политики за укрепване на родителите, настойниците, семействата и отговорността на общността.

Регистрация и покана за резюмета

Регистрацията е отворена – присъединете се към конференцията с професионалисти с общи интереси! Участието е безплатно. Основният език на конференцията е английски, като ще има симултанен превод на руски и арабски.

Лектори от Централна и Източна Европа, Централна Азия и Близкия изток ще вземат активно участие в конференцията, представяйки обещаващи практики и политики с акцент върху укрепването на семействата и защитата на децата.

Още: Свилен от "Остава" подарява песен на SOS Детски селища

За повече информация и подаване на резюмета, моля, посетете уебсайта на конференцията. Следете уебсайта за актуализации на програмата и анонси на лектори.

Очакваме с нетърпение вашето участие. Нека заедно засилим усилията си в подкрепа на уязвимите семeйства и защитата на децата! Покана за събитието с линк за регистрация може да намерите тук

Директорът на "SOS Детски селища": На децата им е по-добре в големите градове

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес