Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството ще обсъжда промени в Наредбата за търговете и конкурсите

07 май 2013, 08:05 часа
Реклама

Правителството ще обсъжда промени в Наредбата за търговете и конкурсите като част от съгласуването на подзаконовата нормативна уредба с измененията в Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК). Правителството ще определи преносните газопроводи високо налягане с автоматична газорегулираща станция от подземно газово хранилище Чирен до градовете Козлодуй и Оряхово за национален обект. Това решение ще позволи да бъдат съкратени значително сроковете на административните процедури за стартиране и изпълнение на проекта.

Правителството ще разглежда промени в Правилника за организацията и дейността на Националния съвет за научни изследвания, за да преименува органа според последните изменения в Закона за насърчаване на научните изследвания. С новите текстове в него той се нарича Национален съвет за наука и иновации. Ще бъде разгледан и обсъден проект на програма за сътрудничество в областта на културата между министерствата на културата на България и на Китай за периода 2013-2016 г. Документът регламентира възможностите за сътрудничество в областта на музиката и танца, библиотечното и музейно дело, изобразителното изкуство между двете държави.

Правителството се обсъди и отнемането, поради отпаднала нужда, от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията имот – публична държавна собственост, обяви го за имот – частна държавна собственост, и го внесе като непарична вноска в капитала на „Национална компания Индустриални зони“ (НКИЗ) ЕАД

Днешното заседание на Министерски съвет ще започне от 10.00 часа.

 

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес