Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриарх Неофит: Нека освещаването бъде за всички нас проява на Божията милост

06 януари 2019, 15:30 часа • 1127 прочитания

Нека днес да засвидетелстваме пред Бога нашето единство и упованието си в неговия благ промисъл за всеки от нас и цялото ни общество. Нека църквата и народът, войнството и държавността заедно и вярно, следвайки заветите на нашите предци, отново да изпросим от Бога Неговата велика милост. Това заяви Негово Светейшество българският патриарх Неофит по време на освещаването на бойните знамена, предаде БГНЕС.

Нека днес извършеното освещаване бъде за всички нас проява на Божията милост и подкрепа за целия наш народ и общество. С благодатната помощ на Всесветия Дух да надграждаме стореното и постигнатото от поколенията преди нас, подчерта патриарх Неофит и добави: Пресветлият празник на светото и славно Богоявление отново ни събира заедно, в обща молитва и богослужение, с които и тази година да засвидетелстваме пред Бога нашето единство и упованието си в Неговия благ промисъл за всеки от нас и цялото ни общество. Църквата и народът, войнството и държавността сме заедно, та вярно следвайки заветите на нашите предци отново да изпросим от Всеподателя Бога Неговата велика милост над нас и човеколюбиво благоволение към Църквата и държавата в свидното ни Отечество. И тази година в прокимена от последованието на Великия Богоявленски водосвет, заедно с Псалмопевеца тържествувайки възкликваме и ние: „Господ е моя светлина и мое спасение; от кого ще се боя? Господ е крепост на моя живот, от кого ще се плаша?

Божият мир и Неговата велика милост да бъдат с всички нас и през Новата 2019-та година от Рождеството по плът на нашия Господ и Спасител Иисус Христос! За много и благословени години!

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес