Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриарх Неофит: Да се молим никой и никога повече да не живее в робство и зависимост

03 март 2023, 19:37 часа • 2098 прочитания

Патриарх Неофит: Да се молим никой и никога повече да не живее в робство и зависимост. Това се казва в обръщение на Българския патриарх Неофит за Деня на Освобождението на България. 

"Със синовна благодарност към Бога и молитвена памет и поклон пред всички герои на българската свобода отбелязваме и тази година – в Третия ден на март – празника на Освобождението на свидното ни отечество от вековното иноверно иго. Прекланяме се пред Божия промисъл за православния ни народ и пред величието на подвига на всички онези, които са отдали себе си в жертва за нас и за свободата ни, и свидетелстваме още веднъж признателността си към тях. Подвигът им и тяхната саможертва и днес ни задължават високо да ценим, свято да пазим и с цената на всичко да отстояваме великия дар на свободата, като градим настоящето и бъдещето на страната ни с ясно съзнание за отговорността ни пред поколенията, вярно следвайки заветите на преподобния Паисий Хилендарски и на всички колоси на свободния православен български дух", пише в посланието на Патриарх Неофит. ОЩЕ: Радев: Пожарът на войната в Украйна хвърля искри, които могат да подпалят и "нашата черга"

 "Днес, в началото на третото християнско хилядолетие, когато с болка и покруса сме свидетели на нови опити за лишаване на страни и народи от този велик дар на свободата, ние с още по-голяма сила осъзнаваме ценността и значението й", се казва в посланието на Негово светейшество. ОЩЕ: Всеки чете историята, както Дяволът Евангелието

Цялото обръщение на Патриарх Неофит - четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес