Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отровното трио и Мая Манолова с нова протестна инициатива: "Леглата не лекуват сами"

08 ноември 2020, 18:48 часа • 5499 прочитания

Пърформънс "Леглата не лекуват сами" е организиран в понеделник (9 ноември), на 124-ят ден от протестите, предаде БГНЕС.

Събитието ще се проведе пред Министерския съвет в 12:00 часа. Поводът е хаосът в здравната система в условията на втора вълна на COVID кризата и липсата на план на правителството за преодоляване на хаоса с коронавируса. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, служебен кабинет и честни избори.

В събитието в понеделник ще участват "Отровното трио", Мая Манолова и активисти от Гражданската платформа "Изправи се.БГ", активисти от протестите срещу правителството.

В четвъртък протестиращите организираха и събитието "Изтърканите обувки на 2 милиона българи" пред Министерския съвет за напусналите страната наши сънародници.

Междувременно, "Системата ни убива" поддържа огъня на протеста. Активисти на инициативата чакаха медиите след пресконференцията в Министерския съвет на здравния министър Костадин Ангелов и столичния кмет Йорданка Фандъкова - какво казаха на този брифинг, припомнете си ТУК! Последваха серия от въпроси към излизащите журналисти защо нито една национална медия не отразяват протестите срещу властта.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес