Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очаква се конкурс за 30 частни съдебни изпълнители

30 януари 2019, 16:39 часа • 7397 прочитания

Очаква се провеждане на конкурс за частни съдебни изпълнители, съобщи правосъдният министър Цецка Цачева пред правната парламентарна комисия, където имаше изслушване. Тя информира, че Камарата на частните съдебни изпълнители възразява на провеждането на такъв конкурс с твърдението че работата на частните съдебни изпълнители намалява, заради участието в системата на държавното съдебно изпълнение.

"Следващата сряда съм поканила на среща представителите на Камарата, на която ще трябва да ги убедя в необходимостта от конкурса“, каза Цачева. Тя уточни, че става въпрос за 30 места за частни съдебни изпълнители, които не са новооткрити, а са останали незаети след предишни конкурси.

След конкурса трябва да се запази участието в системата на държавните съдебни изпълнители, категорична е Цачева. За местата в съдилищата, където към момента има временно изпълняващи длъжността държавни съдебни изпълнители, според вижданията й, ще се обявят конкурси за постоянно заемащи позициите.

„Няма да бъде лесен диалогът с Камарата на частните съдебни изпълнители, но аз съм убедена, че в правосъдната система има място и за държавни съдебни изпълнители. Всъщност правото на всеки взискател е да избере към кого да се обърне“, заяви Цачева.

 

 

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес