Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 24 август

24 август 2024, 20:00 часа • 2423 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 24 август.

УКРАЙНА ЩЕ НИ НАПАДНЕ, НАТО ИМ ПОМАГА: СТРАХЪТ НА РУСКИЯ ГУБЕРНАТОР НА ХЕРСОН (ОБЗОР – ВИДЕО)

Твърденията и страхът, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се готвят да атакуват в Запорожка и Херсонска област, продължават да властват в руските телеграм канали.

УКРАИНСКАТА ОФАНЗИВА В КУРСК: ПЛЕНЕНИ РУСНАЦИ РАЗКАЗВАТ

Екип на германската обществена телевизия АРД е бил допуснат до център за задържане на военнопленници в Украйна. Пред медията заместник-началникът на затвора разказва: "Тук има много млади хора – наборни войници на възраст от 18 до 21 години. През първите два-три дни бяха много уплашени. Но щом разбраха, че няма да ги нараним и че са в безопасност, се успокоиха."

ИЛХАН КЮЧЮК СЕЗИРА ЕК ЗА СЪМНЕНИЯ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ СРЕЩУ ДПС-ДОГАН

Евродепутатът Илхан Кючюк внесе писмени въпроси до Европейската комисия във връзка с информация за масови и тенденциозни проверки на държавни органи - МВР (ГДБОП), КПК, АДФИ, НАП в общини, управлявани от представители на политическа партия ДПС. 

АТАНАС ЗАПРЯНОВ РАЗКРИ БИ ЛИ ПРИЕЛ ДА Е ЧАСТ ОТ КАБИНЕТА „ГЛАВЧЕВ 2“

Министърът на отбраната Атанас Запрянов потвърди, че би приел покана от премиера Димитър Главчев да продължи работата си в новия служебен кабинет. Запрянов посети Летище Пловдив, където се провежда годишната съвместна българо-американска летателна тренировка „Тракийско лято - 2024“.

ЗЕЛЕНСКИ В ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА: БОЛНИЯТ ДЯДО ОТ ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД НЯМА ДА НИ ДИКТУВА ЧЕРВЕНИТЕ СИ ЛИНИИ (ВИДЕО)

"Няма да позволим земята, където по право трябва да е синьо-жълтото знаме, да бъде превърната в буферна зона. Болният дядо от Червения площад, постоянно заплашващ всички с червеното копче, няма да ни диктува някакви си негови червени линии. Как да живеем, кой път да следваме и какъв избор да направим - това ще определят само Украйна и украинците." Това каза президентът Володимир Зеленски в обръщението си днес по случай Деня на независимостта на Украйна.

БАЙДЪН СИ ОТИВА, А СТРАТЕГИЯТА МУ ЗА УКРАЙНА ОЩЕ НЕ Е ДОШЛА

Разочарованието назрява на Капитолийския хълм, тъй като администрацията на отиващия си американски президент Джо Байдън не успя да спази крайния срок да предостави на Конгреса подробен писмен доклад за стратегията си за войната в Украйна. В резултат на това засега един конгресмен се опитва напълно да спре помощта за Киев, докато документът не бъде предоставен, пише Foreign Policy.

КОГАТО ПАРИТЕ "ПАДАТ ОТ НЕБЕТО": ДА ИМА ЛИ БЕЗУСЛОВЕН ДОХОД

Дитер иска да основе фирма и най-накрая да се занимава повече с изкуство. Бригите казва, че иска да продължи обучението си и да се включи в един социален проект. Но при едно определено условие - ако двамата се окажат сред избраниците, които ще получават безусловен доход. Такъв проект в Германия трябва да установи дали от това има смисъл, пише „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ).

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес