Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов протест на бул. "Сливница" година след смъртта на Ани и Явор

07 май 2024, 10:54 часа
Реклама

Жители на столицата излизат на протест на бул. "Сливница" една година от смъртта на младата двойка Ани и Явор, които бяха блъснати и убити на място от 18-годишен шофьор.

ОЩЕ: Откриват изложба с творби на Ани и Явор, които бяха убити на бул. Сливница през 2023 г.

Протестът ще се проведе в сряда от 18:30 часа на мястото, където младежите изгубиха живота си – кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Русе". Мероприятието се организира от фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата". Те приканват всички, които не са безразлични към несправедливо отнетия човешки живот вследствие на неспиращата война по пътищата, да се присъединят към социалното мероприятие.

Цели на протеста

Участниците в протеста имат няколко цели - отдаване на почит към Ани и Явор, както и към всички загинали и пострадали в ПТП в България и показване на съпричастност към техните семейства; изразяване на нетърпимост към войната по пътищата, която продължава да отнема много човешки животи и да оставя след себе си много ранени и пострадали.

ОЩЕ: Убитите на пешеходна пътека на бул. "Сливница" също са пили: Юридически мисли

Те ще отправят и призив към обществото за отговорност на пътя и апел към институциите за активна работа за повишаване на безопасността на движението по пътищата.

Протестът ще завърши с мирно шествие до кръстовището на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков".

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес