Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наказаха Наполи за уреден мач

18 декември 2012, 14:32 часа • 4605 прочитания

Отборът на "Наполи" е наказан с отнемане на 2 точки от актива му през този сезон, съобщи Италианската футболна федерация. Причината е опит за уреждане на мач в Серия А отпреди два сезона - през 2010 година.

Мачът, който е трябвало да се уреди, е със "Сампдория". Той е от последния кръг в тогавашния шампионат и благодарение на победата с 1:0 отборът от Генуа влезе в плейофите за Шампионската лига.

Заради този мач шест месеца наказание отнесоха двама играчи на неаполитанците - капитанът им Паоло Канаваро и защитникът Джанлука Грава.

До санкциите се стигна, след като по-рано през месеца бившият вратар на "Наполи" Матео Джанело призна, че е направил опит да манипулира резултата от срещата срещу Сампдория. Джанело, трети вратар на "Наполи" по това време, призна, че е уговарял Канаваро и Грава да играят симулативно, но те веднага са отхвърлили тази възможност.

Решението на Италианската футболна федерация означава, че "Наполи" пада от трето място във временното класиране на пето. Така в зона "Шампионска лига" засега влиза тимът на "Лацио", но разликата е само две точки. Четвърти е "Фиорентина" с една точка по-малко от римския клуб.

В последния кръг от Серия А "Наполи" малко изненадващо загуби с 2:3 у дома от "Болоня", а голът за 2:2, вкаран от Панайотис Коне, с право може да кандидатства за гол на сезона. Можете да го видите в нашата видео секция.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес