Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 9 август 2024 година

09 август 2024, 22:00 часа • 1466 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 9 август 2024 г.

БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ ГО НАПРАВИ: КАРЛОС НАСАР Е ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОН!

Карлос Насар е олимпийски шампион! Българският щангист спечели златен медал във вдигането на тежести в категория до 89 килограма на Олимпийските игри в Париж. Родният състезател триумфира със златото с двубой от 404 кг. Любопитното е, че Карлос спечели отличието си още с първия си опит в изтласкването, след като преди това бе дал най-силен резултат в изхвърлянето.

НЕВЕРОЯТНО! МАГОМЕД РАМАЗАНОВ ДОНЕСЕ ТРЕТА ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА НА БЪЛГАРИЯ

Националът по борба Магомед Рамазанов завоюва трета олимпийска титла за България от Париж 2024, след като победи иранската легенда Хасан Яздани Чарати със 7:1 точки в големия финал в категория до 86 килограма свободен стил!

"КАБИНЕТЪТ ГРЪНЧАРОВА": БЪЛГАРИЯ ИМА ВТОРАТА ЖЕНА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР В ИСТОРИЯТА СИ (ОБЗОР)

Горица Грънчарова-Кожарева ще бъде 60-ият министър-председател на България и деветият служебен премиер от началото на демократичните промени у нас.

КОЯ Е ГОРИЦА ГРЪНЧАРОВА-КОЖАРЕВА, ПОСОЧЕНА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР?

В изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията президентът Румен Радев определя заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева за кандидат за служебен министър-председател. Това се случи на 9 август, след като стана ясно, че Димитър Главчев е отказал да бъде избран отново за поста.

С ОБВИНЕНИЯ КЪМ ГЛАВЧЕВ: ПРЕЗИДЕНТЪТ ВРЪЧИ МАНДАТ НА ПРЕМИЕРА ГОРИЦА ГРЪНЧАРОВА-КОЖАРЕВА (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на служебно правителство на следващия служебен премиер в лицето на Горица Грънчарова-Кожарева. Той посочи и датата на новите предсрочни парламентарни избори - 20 октомври.

"ВСЕ В ПОРЯДКЕ" В КУРСК: ИСКАХМЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ, СТАНА КАКТО ОБИКНОВЕНО (ОБЗОР - ВИДЕО)

Всичко е наред – така звучат посланията от официалната политическа и военна власт в Русия за случващото се в Курск, но дори тези послания са по-неуверени и лавината от информация, идваща през "алтернативни мрежи" като Телеграм потвърждава, че нещата всъщност са: Искахме да е по-добре, стана както обикновено.

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ СВЪРЗА РЕКОРДНИЯ ЗАЕМ ОТ ББР ЗА ГАЙТАНСКИ С ДЪЛГОВЕТЕ НА ТЕЦ-А НА ДОГАН

Комисията за противодействие на корупцията (КПК) се активизира по темата с неизплатения рекорден заем в размер на 148,5 млн. лв., отпуснат през 2019 г. от Българската банка за развитие (ББР) на фирмата „Роудуей кънстракшън“, свързана с Румен Гайтански - Вълка.

"ИДВА ЛИ КРАЯТ НА ВОЙНАТА": ИЗРАЕЛ ВЪЗОБНОВЯВА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА МИР С ГАЗА

Израел се съгласи да възобнови преговорите за прекратяване на огъня в Газа на 15 август по искане на посредниците от САЩ, Катар и Египет, предаде БГНЕС.

ЛАУРА КЬОВЕШИ - ПЪЛНО РАЗОЧАРОВАНИЕ С ЕВРОПРАВОСЪДИЕТО В БЪЛГАРИЯ

Разочарованието от постигнатото от европрокуратурата в България започва да се трупа все по-сериозно.

КАК РУСИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ УКРАИНСКАТА ИНВАЗИЯ В КУРСК: ЧЕТИРИ СЦЕНАРИЯ (ВИДЕО)

Украйна определено изненада Русия с трансграничното си настъпление в Курска област, започнало на 6 август. Руски твърдения сочат, че украинските сили се намират в райони на 35 км от международната граница със Сумска област на Украйна. Със сигурност обаче те не контролират цялата тази територия.

ОПРОСТИЛА ЛИ Е ДЪРЖАВАТА МИЛИОНИ ЗА ЯЗОВИРИТЕ? САГА С ГОЛЕМИ ИМЕНА ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ

Сагата с държавното дружество "Монтажи" ЕАД и дълговете на застрахователната компания "ОЗК-Застраховане" към него се заплита.

"ВЪРВИМ ЗАЕДНО НА ИЗБОРИ": БСП СЪС СРЕЩА ЗА ЛЯВО ОБЕДИНЕНИЕ И ОБВИНЕНИЯ КЪМ НИНОВА (ВИДЕО)

"Вървим заедно на изборите". За това заговори председателят на групата на БСП в 50-ото Народно събрание Борислав Гуцанов по време на среща с представители на 17 леви партии. Това е поредната среща за ляво обединение, след като на 26 юли редица леви формации подписаха меморандум в Стара Загора.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес