Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 8 септември 2024 г.

08 септември 2024, 20:00 часа • 2266 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 08 sep.

ВАС ОБЯВИ КОГА ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ПО КАЗУСА "ДПС"

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в тридневен срок по казуса "ДПС". Това обявиха от съда в прессъобщение.

И ДВЕТЕ ДПС ОТКАЗАХА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ УКАЗАНИЯТА НА ЦИК

И двете коалиции, които искаха да участват в изборите с марката ДПС в името си, отказаха да изпълнят указанията на Централната избирателна комисия, която поиска да представят документи, че ДПС не е част от нито едно от двете обединения. Коалицията около Ахмед Доган дори внесе жалба до ВАС срещу въпросните указания.

"АРМИЯТА НИ ИМА ВЪОРЪЖЕНИЕ": ЗАПРЯНОВ УВЕРИ, ЧЕ САМОХОДНИТЕ ГАУБИЦИ СА С ОТПАДНАЛА НЕОБХОДИМОСТ

Самоходните гаубици, които дадохме на Украйна са с отпаднала необходимост. В нашите въоръжени сили цялото въоръжение и техника са налични, дивизионите ни са попълнени. Имаме военновременни формирования и за тях има налична артилерия.

БОЙКО БОРИСОВ: ДПС НИКОГА НЕ СА МЕ ПОДКРЕПЯЛИ, ВИНАГИ СЪМ СЕ ПОЗИЦИОНИРАЛ ПЪРВИ (ВИДЕО)

От това, което президентът каза, е прав в едно - всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, който иска да се застава около първия, е добре дошъл. Отсега трябва да се позиционираме за планирането на правителство.

ЗАГИНАЛИ И РАНЕНИ ПРИ РУСКИ УДАРИ ПО УКРАИНСКИЯ ГРАД СУМИ (СНИМКИ)

Двама души загинаха, а няколко бяха ранени след руски удар по украинския град Суми, информира руският опозиционен канал ASTRA.  

РУСИЯ И УКРАЙНА ОЧАКВАТ ЕСЕННИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА ФРОНТА

Ръководителят на Главното управление на военното разузнаване на Украйна генерал-лейтенант Кирило Буданов отбеляза, че нахлуването в Курска област има голямо въздействие върху руските настъпателни операции в Украйна и обърна внимание на перспективите за продължението им през зимата на 2024-2025 г. В интервю, публикувано на 7 септември, той заяви, че Киев е разширил плановете за настъпателни операции през август и по-късно тази есен. Това се казва в анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес