Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 5 юни 2024 г.

05 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 5 юни 2024 г.

ДЕНКОВ С ОТГОВОР ЩЕ СЕ КОАЛИРАТ ЛИ С БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ

Много от социологическите прогнози са опити за манипулация на общественото мнение. В нашите данни ПП-ДБ са на второ място, като в тях не е отчетен купения вот. Ние се борим за първо и второ място, за да можем да се борим за политиките, които защитаваме. Това каза бившият премиер Николай Денков от „Продължаваме Промяната-Демократична България” в ефира на Нова телевизия, попитан какво ще правят, ако са трети или четвърти, каквито прогнози има.

"ТРЪН В ЗАДНИКА НА КОРУПЦИОННОТО МНОЗИНСТВО": БАБИКЯН И ХАДЖИГЕНОВ ЗА РОЛЯТА СИ В БЪДЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ (ВИДЕО)*

Гледайте на нас като на един политически трън в задника на корупционното мнозинство в парламента. Това бяхме и това ще бъдем винаги. Това заявиха Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от "Ние идваме" в интервю за Студио Actualno преди предстоящите тази неделя (9 юни) избори 2 в 1.

ИЗБОРИТЕ 2 В 1: КЪДЕ И КАК ДА ГЛАСУВАМ НА РАЗЛИЧЕН АДРЕС ИЛИ В ЧУЖБИНА? (СНИМКИ И ВИДЕО)

На 9 юни България гласува на избори 2 в 1. Залогът за бъдещата политическа стабилност или нестабилност в страната, както и представителите на България в Европейския парламент, са двата големи въпроса, на които избирателите ще дадем отговор пред урните в неделя.

АМБИЦИОЗЕН ПЛАН: ДЕТСКАТА БОЛНИЦА ДА ЗАРАБОТИ ДО МАЙ 2028 Г.

Планът на служебното правителство предвижда към май 2028 г. националната детска болница да бъде факт. Това съобщи служебният министър на здравеопазването Галя Кондева след края на днешното редовно правителствено заседание.

"ТЪРГОВСКА ЛИГА" ДАДЕ ЗАДНА ЗА ПЕДИАТРИЯТА, НО И ОБЖАЛВА ОТКАЗА ДА СЕ СТРОИ НОВА БОЛНИЦА В СОФИЯ

Акционерното дружество "Търговска лига" оттегли искането си за създаване на клиника по педиатрия, променя името на лечебното заведение, но и обжалва пред съда отказа на Министерския съвет да изгради нова детска болница "Мама и аз" в София. Това става ясно от отговора на служебния премиер Димитър Главчев до депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Васил Пандов.

"ПАК НЯМА ДА ПРИЕМЕМ ЕВРОТО, ПРЕДИ ГОДИНА БЯХМЕ ПО-БЛИЗО": ПРОГНОЗА НА МАКРОИКОНОМИСТ (ВИДЕО)

"Изглежда, че не изпълняваме един от най-основните критерии за влизане в еврозоната - този за инфлацията". Това заяви в Студио Actualno  макроикономистът Стоян Панчев, който прогнозира, че България няма да може да приеме еврото от 1 януари 2025 г. и ще има поредно отлагане.

"СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ ПОСТОЯННО НИ СЛЕДЯТ": ЛЮБЧО ГЕОРГИЕВСКИ РАЗКАЗА ЗА ТРУДНОСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ

Службите за сигурност постоянно ни следят. Тези действия засегнаха не само мен лично, но и цялата ни общност. Едни от най-големите ни дейци и основатели бяха принудени да се изселят от страната ни и да търсят достоен живот в майка България. Това се посочва в позиция на бившия председател на Българския културен център в Битоля Люпчо Георгиевски във "Фейсбук" по повод две години от  опожаряването на клуба. 

УСПЕХИ ЗА УКРАЙНА, УСПЕХИ ЗА РУСИЯ: ЗАВИСИ НА КОЙ ФРОНТ (ВИДЕО)

Украинската армия успява лека-полека да притиска руската армия в Харковска област, но на определени места на фронта от изток руската армия оказва много силен натиск и има тактически успехи. Така изглежда моментната картина на войната в Украйна.

РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ: С БЕЛЕЗНИЦИ НА ФРОНТА, БОЛНИ, РАНЕНИ И ПИЕЩИ ТРУПНА ВОДА (ВИДЕО)

В Русия започват да изпращат на фронта насила стотици мобилизирани, които са отказали да воюват с Украйна. Тези, които се съпротивляват, биват пребивани и вързани. 

КРАЖБИ ЗА МИЛИАРДИ: УКРАЙНА ПОБЪРКВА РУСИЯ С ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Ситуацията с телефонните измами в Русия е критична. Това заяви Станислав Кузнецов, зам.-председателят на директорския борд на една от най-големите руски банки – Сбербанк. Банката попадна под западни санкции бързо след като издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин подпали пълномащабната война в Украйна на 24.02.2022 г.

РУСКИ ПАРИ ЗА УКРАЙНА - МЕРКИТЕ НА ПУТИН

Русия е на прага на нова повратна точка в своя многостранен конфликт със Запада, съобщи Al Jazeera. Финансовите министри на Г-7, след среща в Стреза, Италия, демонстрираха консенсус относно решението на Съвета на ЕС да използва приходите от замразените активи на Русия за финансиране на помощ за Украйна.

ФОРУМЪТ ЗА МИР В УКРАЙНА: ИЗТЕЧЕ ПЛАН ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА РУСИЯ В БЪДЕЩИ ПРЕГОВОРИ 

Срещата на върха за мир в Украйна, която ще се проведе в Швейцария, ще има за цел да очертае пътя за включване на руски представители в бъдещи преговори, след като бъде постигнато споразумение по въпросите на ядрената безопасност, продоволствената сигурност и връщането на отвлечени украински деца.

"ПРЕЛОМЕН МОМЕНТ": В УКРАЙНА СЕ КОВЕ БЪДЕЩЕТО НА ЗАПАДА

 

Повече от две години след началото на войната в Украйна Европейският съюз все още е нерешителен и объркан какъв път да поеме, за да попречи на Русия да постигне победа, пише ливанското издание An Nahar. Позицията на Европа, силно подкрепяна от САЩ, изигра ключова роля за удължаването на конфликта, който диктаторът Владимир Путин очакваше да приключи бързо.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес