Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 4 август 2024 г.

04 август 2024, 21:00 часа • 1943 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 4 август 2024 г.

България

ИТН ВРЪЩА ТРЕТИЯ МАНДАТ НЕИЗПЪЛНЕН, СЛАВИ ТРИФОНОВ ОБВИНИ ПП-ДБ И ГЕРБ

"Има такъв народ" ще върне неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев утре, 5 август. Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов в публикация във Facebook тази неделя, след като формацията не получи нужната подкрепа за сформиране на правителство.

НЕБРЕЖНИ И БЕЗОТГОВОРНИ: БЪЛГАРИТЕ СА ВТОРИ ПО ПАЛЕНЕ НА ПОЖАРИ В ЕВРОПА ЗА 2024 Г.

Според доклада на Европейската информационна система за горски пожари България (ЕИСГП) е на второ място по пожари в Европа за 2024 г.

КОРУПЦИЯТА И ИСТЕРИЯТА, НЕ "БОКСЬОРКАТА-МЪЖ", ПОВАЛИХА СВЕТЛАНА КАМЕНОВА

Българската представителка в категория до 57 килограма в олимпийския боксов турнир в Париж Светлана Каменова загуби от Ю Тин Лин, Тайван – на четвъртфинал. Така Каменова не можа да стигне поне до бронзов олимпийски медал. Зад тези две изречения, които обобщават важна спортна новина обаче се крие много повече: След безобразно съдийство: Каменова отстъпи пред Лин Ю-Тин и приключи в Париж 2024

Светът

МОХАМЕД ХАЛАФ: УТРЕ СУТРИНТА СЕ ОЧАКВА АТАКА НА ИРАН СРЕЩУ ИЗРАЕЛ

Има сериозни индикации и очакване в Израел, че утре сутринта (5 август) Иран ще нанесе удар - според мен сега се доуточняват целите. Това заяви журналистът и близкоизточен експерт Мохамед Халаф в сутрешния неделен блок на БНТ, с уточнение, че американското разузнаване също говори за това.

СВЕТЪТ ЧАКА УДАР НА ИРАН ПО ИЗРАЕЛ: КАКВО СЕ ЗНАЕ И КАКВИ СА СЦЕНАРИИТЕ?

САЩ и Израел очакват, че Иран може да нанесе удар по израелска територия още в понеделник, 5 август. Това ще бъде обещаният отговор на убийството на лидера на "Хамас" Исмаил Хания, съобщават три официални източника от САЩ и Израел пред американското издание Axios.

ЯРОСТНИ ВЪТРЕШНИ КРИТИКИ КЪМ ЗЕЛЕНСКИ, ЧЕ СЕ МЕСИ НА ВОЕННИТЕ (ОБЗОР - ВИДЕО)

За съжаление, най-висшите украински политици са най-големият проблем що се отнася накъде и как върви войната. Вместо в обучени бригади, много новобранци отиват в нови бригади, водени от действащи непрофесионални офицери. Зеленски и Ермак (ръководителя на президентската администрация на Украйна) не трябва да се месят в планирането и да дават своето мнение за военните операции. А Сирски (генерал Олександър Сирски, главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) е ужасен избор. Това написа в социалната мрежа "Х" един от известните източници на информация в популярната отворена разузнавателна платформа OSINT – украинският морски пехотинец с прякор Kriegsforscher.

ХРИСТО ГРОЗЕВ Е УЧАСТВАЛ В ЗАТВОРНИЧЕСКАТА РАЗМЯНА: РАЗКАЗА ЗА НАВАЛНИ И ЗА ПОДМЕНЕНИЯ СПИСЪК (ВИДЕО)

Списъкът на политическите затворници, които бяха освободени от руските затвори в рамките на безпрецедентната размяна между Москва и Запада, първоначално се е различавал от този, който в крайна сметка беше приет. Това заяви в интервю за руската служба на BBC българският разследващ журналист Христо Грозев, включен в списъка на "чуждестранните агенти" в Русия и издирван от местното МВР.

ОТ ОХРАНА НА ПУТИН ДО ГЛАВЕН КАДРОВИК НА КРЕМЪЛ: КОЙ Е ЗАГАДЪЧНИЯТ ДМИТРИЙ МИРОНОВ?

Докато диктаторът Владимир Путин свива кръга си на доверие, бивш служител на тайните служби се превръща в един от най-близките му сътрудници.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 5 АВГУСТ 2024 Г. (ПОНЕДЕЛНИК)

Какво време ни очаква в понеделник, 5 август?

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес