Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 28 май 2024 г.

28 май 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 28 май 2024 г.

ДЕНКОВ ОТХВЪРЛИ УПРАВЛЕНИЕ С ДУОТО ПЕЕВСКИ - БОРИСОВ: ИМАТ ЕДНИ ЛЪЖИ, КОИТО СЕ ПОВТАРЯТ НЕПРЕКЪСНАТО

Най-добрият министър-председател изобщо не е Борисов, а има една дузина хора в държавата, които могат да се справят много по-добре. Докато Пеевски командва дуото и докато Борисов защитава статуквото в съдебната система, няма как да бъдем съучастници в това нещо. Това заяви пред bTV бившият премиер и все още депутат от ПП-ДБ в рамките на 49-то Народно събрание акад. Николай Денков.

БИЛБОРДОВЕ, КАРИКАТУРИ, МЕМЕТА - КАКВО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ КАЖАТ ПАРТИИТЕ? АНАЛИЗ НА ДАНИЕЛ КИРЯКОВ (ВИДЕО)

Предизборната кампания за вота 2 в 1 на 9 юни е в разгара си. В последните дни посланията на партиите и опитите им да ги разпространят се превърнаха в централна тема. Какво всъщност се опитват да ни кажат партиите? Отговор на този въпрос в Студио Actualno търсим с комуникационния експерт Даниел Киряков.

"УЧЕНИЧЕСКА ПОСТЪПКА, НО НЯМА КОЙ ДА МУ ИЗДЪРПА УШИТЕ": АСЕН АГОВ ЗА БЯГСТВОТО НА РАДЕВ ОТ НАТО (ВИДЕО)

Вчера (27 май) в София Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация за подкрепа на Украйна до победа. "Всички държави членки на НАТО "по един или друг начин" са въвлечени във войната в Украйна", реагира пък президентът Румен Радев. За да коментира тази тема гост в Студио Actualno e журналистът и бивш депутат Асен Агов, както и бивш вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Алианса.

ВАСИЛ БОЖКОВ ИЗЛИЗА НА СВОБОДА СРЕЩУ 130 000 ЛВ.

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130 000 лв. Това реши окончателно Софийският апелативен съд, като отмени домашния арест на бизнесмена.

НОВИЯТ МАКЕДОНСКИ ПРЕЗИДЕНТ С ПРИЗНАНИЕ ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ И КЛЕТВАТА СИ

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска заяви, че Преспанският договор е правен акт, който ще спазва, въпреки че е критик на съдържанието му. Това пишат медиите в страната, предаде БТА.

ИСТОРИЧЕСКО РЕШЕНИЕ: ИСПАНИЯ ПРИЗНА ПАЛЕСТИНА ЗА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА

Испанското правителство официално призна Палестина за независима държава, след като за това беше взето решение миналата седмица съвместно с Норвегия и Ирландия, съобщи Франс прес.

БЛИЗЪК ДО ПУТИН ИЗТОЧНИК ВИДЯ НЯКОИ ЗАТРУДНЕНИЯ ЗА РУСИЯ НА ФРОНТА (ВИДЕО)

Украйна има някои успехи, а Русия има известни затруднения на фронта през последното денонощие – това признава в своя дневен обзор един от най-популярните руски военни телеграм канали "Рибар". Каналът е създаден от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук, който е лично награждаван от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. В началото на войната в Украйна Звинчук беше част от специална комисия, уточняваща статута на пратените от Путин да се бият в Украйна – кога стават "ветерани" и при какви условия получават социални придобивки за "службата" си.

БЕЛГИЯ ЩЕ ДОСТАВИ 30 ИЗТРЕБИТЕЛИ F-16 НА УКРАЙНА, ПЪРВИТЕ ПРИСТИГАТ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА (ВИДЕО)

Белгия ще достави общо 30 от своите изтребители F-16 на Украйна до 2028 г., но първите от тях ще пристигнат още преди края на тази година. Това обяви външният министър на Белгия Хаджа Лахбиб във вторник в ефира на Bel RTL. 

ПУТИН: В УКРАЙНА ЩЕ ДЕЙСТВАМЕ КАКТО НАМЕРИМ ЗА ДОБРЕ, НЕЗАВИСИМО КАКВИ ВОЙСКИ ЩЕ ИЗПРАТИ ЕВРОПА (ВИДЕА)

Руският диктатор Владимир Путин заяви днес, че ще действа в Украйна както той сметне за нужно и няма да го спре фактът, че Европа може да изпрати свои военни там.

УКРАЙНА КАПИТУЛИРА ПРЕД ПУТИН: ВАРИАНТИТЕ НА БЪДЕЩЕТО

Преди година нямахме търпение за контраофанзивата на украинската армия, но сега ситуацията се промени, пише в анализ в чешкото издание Lidovky. Говоренето какво би се случило, ако Украйна загуби тази война, доскоро се възприемаше като неприемлива подкрепа за врага. Но сега тази опция е реална и опасна.

КИТАЙ И РУСИЯ СА ПЕЧЕЛИВШИЯТ ЗАЛОГ: СИГНАЛ ОТ МЕДИЕН РУПОР НА ЕРДОГАН

Бъдещето на света е остта Китай - Русия и Турция трябва да гледа натам. Анализ с такъв уклон се появи в проправителственият турски вестник "Сабах" - той е считан за информационен рупор на авторитарния режим на Реджеп Ердоган. Затова и сигналът не бива да се пренебрегва.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес