Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 22 август 2024 г.

22 август 2024, 22:00 часа • 1666 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 август 2024 г.

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ ОТНОВО ЩЕ Е СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР

Президентът Румен Радев определи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер.

РАДЕВ ПРИЗОВА ГЛАВЧЕВ ДА ОБМИСЛИ ВНИМАТЕЛНО ИМЕНАТА НА МИНИСТРИТЕ. ТОЙ: ОЧАКВАНИЯТА ВИ ЩЕ БЪДАТ ОПРАВДАНИ

Президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на ново служебно правителство на Димитър Главчев.

ПЕЕВСКИ КОМАНДВА В ГЕРБ НАД БОРИСОВ: ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ДА - ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ

Всички тези неща, които се случват с мои колеги, включително с мен, е резултат от компроматната война на Делян Пеевски. Това заяви зам.-председателят на ДПС и организационен секретар на движението Джейхан Ибрямов.

ПРОКУРАТУРАТА ПРОВЕРЯВА ЧЕРНИЯ СПИСЪК С УЧИТЕЛИ НА "ВЪЗРАЖДАНЕ", НАДИГНА СЕ МОЩНА ВЪЛНА ОТ РЕАКЦИИ

"Уважаеми български граждани, които цените свободата и подкрепяте българските учители, бих искала да ви уведомя, че Окръжна прокуратура - Варна е образувала прокурорска преписка за фашистките изстъпления на ПП "Възраждане".

РЕМОНТ И СТРОИТЕЛСТВО НА НОВИ ВОДОЕМИ: ДЪРЖАВАТА ОБЯВИ МЕРКИ СРЕЩУ БЕЗВОДИЕТО

Ден след като служебният премиер Димитър Главчев разпореди на няколко министри да изготвят спешни мерки за справяне с водната криза в страната, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се проведе среща на своеобразния щаб.

ИЛИЯ ПРОДАНОВ: СУШАТА УНИЩОЖИ РЕКОЛТАТА, ТРЯБВА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, НЕ ПОМОЩИ (ВИДЕО)

В момента се намираме в разгара на прибирането на слънчогледа и добивите в цялата страна показват колко жестоко се е отразила сушата върху реколтата. Това, което се формира като среден добив, е някъде около 100-120 кг за цялата страна, което е изключително ниско. Толкова нисък среден добив през последните години не сме имали.

ЛЮБОВНИЦИ И БИВШИ СЪПРУГИ - ПО-ЧЕСТО ЖЕРТВИ НА ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ В БЪЛГАРИЯ

След историята на Дебора от Стара Загора, която през 2023 г. бе нарязана от своя приятел с макетно ножче, регистрираните случаи за домашно насилие у нас са се увеличили между 2 и 3 пъти, показват данни на МВР.

НЯМА ЗАБРАНА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, ИМА ЗАКОН ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА Ѝ: БОГОСЛОВ

Украинската православна църква (УПЦ) декларира на събор, че къса отношенията си с Московската патриаршия, но руската църковна общност не призна този акт. Именно заради това Украйна прие изричен закон, с който УПЦ да стане самостоятелна и не е клон на друга църковна структура, която може да използва вярата за пропаганда. Това заяви богословът доц. Костадин Нушев.

СОФИЯ - КУРСК: ВЕЛИЗАР ШАЛАМАНОВ АНАЛИЗИРА УКРАИНСКАТА ИЗНЕНАДА И ВЛИЯНИЕТО НИ В НАТО (ВИДЕО)

"Една нация става силна, когато изгради силна армия и обществото подкрепя тази силна армия. Това е един урок, който ние, в България, трябва да научим най-после. Не го учим от своята история, нека го научим от историята, която твори Украйна". Това заяви в Студио Actualno бившият ни военен министър и експерт по сигурност Велизар Шаламанов относно офанзивата на украинците в Курска област на Русия.

ОЧИТЕ НА СТРАХА СА ГОЛЕМИ: МАЛКА УКРАИНСКА АТАКА В БРЯНСК – ГОЛЯМ РУСКИ ШУМ (ОБЗОР - ВИДЕО)

В Брянска област е имало украинска сухопътна атака. Тя е станала в Климовска община и снощи беше тема на разговор в доста руски пропагандни канали в Телеграм с военен уклон.

POLITICO: ПУТИН ОТНОВО Е ПАРАЛИЗИРАН ОТ КРИЗА

 

Украинските военни са в недоумение. Те очакваха по-голям и много по-свиреп отпор на изненадващото им нахлуване в района на Курск в Русия. И въпреки твърденията на контролираните от Кремъл медии за успешна съпротива, засега има малко доказателства за това. Защо, пита Рolitico.

ОСТАВКИ И СЪДЕБНИ ПРЕСЛЕДВАНИЯ: КОИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ РУСКИ ВОЕННИ БЯХА УВОЛНЕНИ

 

От началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна най-малко 48 високопоставени сътрудници на въоръжените сили на Русия са били изпратени в оставка, сочи анализ на "Верстка". Срещу най-малко седем от тях са образувани наказателни дела. В оставките не влизат случаите, в които сътрудникът е сменил длъжността си на близка по ниво. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес