Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 21 август 2024 г.

21 август 2024, 22:00 часа • 1952 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21 август 2024 г.

КАЛИН СТОЯНОВ НЕ ОТРЕЧЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ "ДА" НА ПЕЕВСКИ: "ИМАМ И ДРУГИ ПОКАНИ"

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който се превърна в най-дискутираната фигура в политическия живот през последните дни и седмици, не отрече варианта да се присъедини към бъдещ проект на Делян Пеевски.

НЕ СМЕ КОМЕНТИРАЛИ КАЛИН СТОЯНОВ: ГЛАВЧЕВ СЛЕД СРЕЩАТА СИ С РАДЕВ 

Не сме коментирали Калин Стоянов. Това каза служебният премиер Димитър Главчев след срешата си в президента Румен Радев.  

"С КАЛИН СТОЯНОВ ПЕЕВСКИ ПОКАЗА КОЙ Е ОНБАШИЯТА": ВЕСЕЛИН СТОЙНЕВ С ПРОГНОЗА ЗА ДВЕ ДПС-ТА НА ВОТА (ВИДЕО)

Според мен ДПС ще се регистрира с две отделни имена, в никое от което няма да присъства ДПС или ще има алюзия с абревиатурата.

ЗАЩО ДЕПУТАТИТЕ ОТХВЪРЛИХА РАЙСКИЯ ГАЗ КАТО НАРКОТИК? (ВИДЕО)

Диазотният оксид, известен като райски газ, няма да фигурира в списъците с наркотични вещества по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Това решиха депутатите преди да излязат в лятна ваканция.

РАЗДЕЛЕНИ И РАЗЦЕПЕНИ: ЕТО КАКВО РЕАЛНО СВЪРШИХА ДЕПУТАТИТЕ В 50-ИЯ ПАРЛАМЕНТ

50-ото Народно събрание се провали в избора на редовен кабинет и остава в историята като най-фрагментирания и разцепен парламент досега. 

ДАТАТА ЗА ИЗБОРИТЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ НОВОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО: Д-Р КОЛЕВ

Не може да се възпрепятства провеждането на (предсрочните) парламентарни избори. Това е аксиома в правото – затова не може да се обвързва свикването на избори и определянето на дата с назначаване на ново правителство (чл. 99, ал. 5 от Конституцията). Това заяви специалистът и преподавател по конституционно право д-р Орлин Колев, коментирайки прочита на конституционните промени – защото има и такъв, че ако няма одобрено ново служебно правителство, не може да се насрочат нови избори.

АСЕН ВАСИЛЕВ: РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ТРЯБВА ДА Е НА ВСЯКА ЦЕНА

Редовното правителство не трябва да е на всяка цена. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев в сутрешния блок по бТВ. 

РУСКИ ТРЕВОГИ: УКРАЙНА ТРЪГВА НАПРЕД ТАМ, ОТКЪДЕТО ИЗТЕГЛЯМЕ ВОЙНИЦИ ЗА КУРСК (ОБЗОР - ВИДЕО)

Герасимов, спиш ли – такъв въпрос отправя в своя канал в Телеграм руският военен кореспондент и пропагандист Владимир Романов (генерал Валерий Герасимов е началникът на руския генщаб). Причината – разпространяващи се от руски пропагандни канали в Телеграм твърдения, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) почват да извършват атаки в Запорожка област.

ОПЕРАЦИЯ "КУРСК": ПОСТИГНАТОТО ДОСЕГА И КАКВО Е БЪДЕЩЕТО (ВИДЕО)

В хода на започналото на 6 август 2024 г. настъпление в Курска област украинските войски са завзели 92 населени пункта и контролират около 1250 кв. километра. Това заяви вечерта на 19 август украинският президент Володимир Зеленски (към 20-ти август вече са 93 населени места и 1263 кв. километра: Руски тревоги: Украйна тръгва напред там, откъдето изтегляме войници за Курск (ОБЗОР - ВИДЕО)

РАЗКРИТИЯТА ЗА „СЕВЕРЕН ПОТОК“ РАЗПАЛИХА ЛЮТ СПОР МЕЖДУ ДВА ОСНОВНИ СЪЮЗНИКА НА УКРАЙНА

 

Разкритията, че екип от украинци е взривил газопровода „Северен поток“, ползвайки Полша като логистична база, предизвикаха спор между Берлин и Варшава - два от ключовите съюзници, които подкрепят Украйна във войната.

ИЗДАНИЕ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СЕ СКЪСА ДА ХВАЛИ ОСНОВЕН РУСКИ ТАНК (ВИДЕО)

Предвид западните оценки за зависимостта на Русия от по-старо оборудване и въздействието на санкциите, основният боен танк Т-72 остава ключов актив за Москва.

МАЙМУНСКАТА ШАРКА, ИЗБОРИТЕ В САЩ И АКНЕТО НА КАЛИНКАТА: КОНСПИРАЦИИТЕ ОТ ВРЕМЕТО НА COVID-19 СЕ СЪБУДИХА

 

В контекста на големия бум на "маймунската шарка" в Африка и появата на случаи на други места по света, съвсем естествено се даде почва и на конспиративните теории.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес