Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 19 юли 2024 г.

19 юли 2024, 22:00 часа • 3057 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19 юли 2024 г.

"ДПС БЕЗ ПЕЕВСКИ": БЛИЗКИ ДО ДОГАН ЩУРМУВАТ ЦЕНТРАЛАТА НА ПАРТИЯТА (ВИДЕО)

С възгласи "ДПС" и плакати "ДПС без Пеевски" близките почетния председател на Ахмед Доган депутати и представители на местните структури на партията поискаха оставката оставката на съпредседателя на партията Делян Пеевски.

ПЕЕВСКИ ПРЕДИЗВИКА РАДЕВ: КОЙТО ИМА СМЕЛОСТ, ДА СЕ ЯВИ НА ИЗБОРИ

Имунната система на демокрацията сработва през избори. Който има смелостта - да се яви в битка за доверието им. Това заявява съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, изпратена до медиите.

АТАКИТЕ НА ПЕЕВСКИ КЪМ РАДЕВ - КОЙ КАКВО ЦЕЛИ? АНАЛИЗ НА ДОБРОМИР ЖИВКОВ (ВИДЕО)

Господин Пеевски търси следващ обект за политическа атака в ситуацията, в която се намира, а именно тежкото разцепление и разделение в ДПС. 

СИТУАЦИЯТА ОСТАВА ТЕЖКА. РАБОТИМ НА ТРИ ФРОНТА: КАЛИН СТОЯНОВ ЗА БОРБАТА С ОГНЕНАТА СТИХИЯ

Ситуацията остава тежка. Работим на три фронта в село Крайново, които са доста широко разпространени. Единият тръгва към българо-турската граница. Има засегнати къщи. Няма пострадали и жертви, което за нас е най-важното. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг в село Мамарчево относно борбата с пожарите, обхванали страната. 

СЪД: ЕКОСТИКЕРИТЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ ТРЯБВА ДА ОТПАДНАТ

Върховният административен съд е решил, че екостикерите на автомобилите трябва да отпаднат. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на юриста и бивш депутат Петър Славов.

КОЛКО ПАРИ СА НИ НУЖНИ ЗА ЖИВОТ: ОТГОВАРЯ БИВШИЯТ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР ХРИСТИНА ХРИСТОВА (ВИДЕО)

Изследванията за издръжка на живота, които правят от години КНСБ, са много полезни. Разбира се, всяка методика има ограничения и трябва да се направят известни уговорки и има разлики в методиките, но бих казала, че в последните няколко години, ръстът на доходите има покритие с инфлацията.

БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА В УКРАЙНА НАПОМНЯ НА ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ: СКАНДАЛ С НОВ ЗАКОН

Сериозен скандал избухна в Украйна заради ново законодателство, което променя местния наказателен кодекс и дава нови възможности да се сключват споразумения при признаване на вина за корупция. Става въпрос за Закон за изменение на Наказателния кодекс на Украйна и Наказателно-процесуалния кодекс на Украйна (законопроект № 11340), който мина на първо четене във Върховната рада (украинският парламент).

ОЩЕ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА, РУСИЯ ПРАВИ РАМБО ОТ РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Западната военна помощ не спира да идва в Украйна – този път Франция подготвя нов военен пакет, в който ще има 18 самоходни гаубици "Цезар" (Caesar) и 128 бронетранспортьора. Отделно, 2100 украински войници ще преминат през военно обучение във Франция, което ще започне през септември, 2024 година. 2100 войници е една бригада съгласно френската военна доктрина, а малка част от обучението ще е на танкове. Общо, според официално съобщение от март 2024 година, Франция е доставила на Украйна военно оборудване за 2,615 млрд. евро. Към това се добавят 1,2 милиарда евро, дарени на Европейския механизъм за подкрепа на мира (EFF), т.е. френска военна подкрепа за Украйна от над 3,8 млрд. евро между 24 февруари 2022 г. и 31 декември 2023 г. Завършен курс на военно обучение във Франция и Полша са преминали 10 000 украински войници, предаде Franceinfo.

ДРОН СЕ ВЗРИВИ НА 100 МЕТРА ОТ ПОСОЛСТВОТО НА САЩ В ТЕЛ АВИВ - ИМА ПОСТРАДАЛИ (ВИДЕО)

Дрон избухна и нанесе поражения в Тел Авив на 100 метра от посолството на САЩ.

АМЕРИКАНСКИ АНАЛИЗ: ЕРАТА НА F-16 Е КЪМ СВОЯ КРАЙ. ЗАЩО?

Първите изтребители F-16 вече са в Украйна - те са много по-модерни от самолетите от съветската епоха, използвани от Киев. Но F-16 е продукт на Студената война и му липсват стелт характеристиките (технология, която прави съответният апарат много труден за откриване с радар - бел. ред.), пише американското консервативно издание The National Interest.

МАСОВ СРИВ НА ИНТЕРНЕТ ПО СВЕТА

Интернет се срина масово по целия свят. Големи банки, телевизии, авиокомпании и влакове бяха засегнати от проблема. Actualno.com вече има информация за пострадали и в България - вероятно заради поддържани от "Майкрософт" услуги*: Засегна и България: Полет до София е отменен заради интернет срива

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес