Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 15 юли 2024 г.

15 юли 2024, 22:00 часа • 2154 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 юли 2024 г.

ПП-ДБ ПОИСКА ВРЕМЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ПРЕДИ ДА ВРЪЧИ ВТОРИЯ МАНДАТ

Представители на "Продължаваме промяната - Демократична България" се срещнаха с президента Румен Радев в президентството, за да поискат отсрочка за връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. На срещата по предложение на обединението присъстваха Кирил Петков, Божидар Божанов, Надежда Йорданова, Атанас Атанасов и Николай Денков.

"ПАРИ И СТРУКТУРИ": КАКВО ДПС ИСКАТ ДОГАН И ПЕЕВСКИ? АНАЛИЗ НА ПРОФ. АННА КРЪСТЕВА

За да разберем какво следва от интригите в ДПС, трябва обезателно да разгледаме връзката с ГЕРБ - тя е изключително интересна, видима и невидима, но ключова. Това заяви в предаването "Студио Actualno" преподавателят по политически науки проф. Анна Кръстева, коментирайки процесите в "Движението за права и свободи" и възможната реализация на втория мандат.

"ДОГАН Е ПО-ВАЖЕН ОТ КОНСТИТУЦИЯТА": ПРОЦЕСИТЕ В ДПС ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА МЕХМЕД ЮМЕР (ВИДЕО)

"Всички се питаме това "ново начало" какво означава - вътре в ДПС или извън ДПС". Така в Студио Actualno Мехмед Юмер – политически наблюдател, анализатор, журналист и познавач на процесите в ДПС - коментира възможността Делян Пеевски да сформира своя собствена партия.

ДЪРЖАВАТА НЕ ПЛАЩА НА ТЕЦ-А НА ДОГАН: ПОВТОРНО УТОЧНЕНИЕ 3 МЕСЕЦА ПО-КЪСНО

От 2023 година до настоящия момент държавата не е плащала нищо за произведен ток на ТЕЦ Варна. Това казва служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. Малинов отговори на въпрос на депутатите от ПП-ДБ Стела Николова и Мартин Димитров.

СЕГА ЛИ Е ВРЕМЕТО ДА КУПИМ ИМОТ: ОТГОВАРЯ БРОКЕРЪТ РОСЕН СТАНКОВ (ВИДЕО)

16% ръст в цените на жилищата отчетоха от Националния статистически институт в края на миналия месец. Защо продължават да скачат цените на имотния пазар и за какво трябва да внимават купувачите, когато търсят жилище?

"УНГАРИЯ НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ЕС": ВЪНШНИ МИНИСТРИ ГОТВЯТ БОЙКОТ НА ОРБАН

Министрите на външните работи на Европейския съюз са готови да пренебрегнат Унгария, като организират своя собствена среща на върха по външните работи през август, вместо да пътуват до Будапеща за събитието на премиера Виктор Орбан, пише Politico.

ВОЙНА И МИР ЗАД КУЛИСИТЕ: УНГАРСКИ ПРОЧИТ ОТ "ОРБАНОВИЯ АЛЕКСАНДЪР ДУГИН"

Унгарският премиер Виктор Орбан е представил своя "мирен план" за Украйна на лидерите на ЕС, съобщи политическият директор на унгарското правителство Балаш Орбан (двамата нямат роднинска връзка - бел. ред.).

ЧИСЛАТА ГОВОРЯТ КАК Е В УКРАЙНА. ЗАЩО РУСИЯ Е В ООН ЩОМ НАРУШАВА ХАРТАТА Ѝ? (ВИДЕО)

С какво право Русия всъщност е член на ООН? Не председател на Съвета за сигурност (бел. ред. - в началото на месеца Руската федерация пое ротационното председателство на органа), а член на ООН? Този въпрос постави представителят на Украйна в ООН Сергей Кислица предвид войната в Украйна.

"ПРОЕКТ 2025": РАДИКАЛНИЯТ ПЛАН ЗА ПРОМЯНА НА АМЕРИКА С ПОЧЕРКА НА ТРЪМП

Възстановяване на семейството, премахване на понятията „сексуална ориентация“, „многообразие“ и „равенство между половете“ от всички закони и разпоредби, разграждане на държавната администрация, включително образователното министерство и ФБР, и поставянето ѝ под пълния контрол на президента – с негови назначения като изпълнители. Така трябва да се управлява САЩ според консервативната фондация Heritage, изготвила документ от 900 страници, озаглавен „Проект 2025“.

СТИГЛИЦ ПОСОЧИ НА САЩ КАК ДА ПАРИРА КИТАЙ: СПРАВЕДЛИВИ ГЛОБАЛНИ ДАНЪЦИ

 

В тихите коридори на Обединените нации бушува битка - заради данъците. През декември, 2023 година, Общото събрание на ООН прие резолюция за започване на преговори за нова, по-справедлива глобална данъчна архитектура. Предложената Рамкова конвенция на ООН за международно данъчно сътрудничество трябва да реформира сегашната (несправедлива) данъчна система, която е пълна с вратички, които позволяват на корпорациите и богатите хора да избягват плащането на данъци.

НАЙ-МНОГО ХОРА НА ЗЕМЯТА: ООН ДАДЕ ОФИЦИАЛНА ОЦЕНКА КОГА

 

10,4 млрд. ще е световното население до 2100 г. То ще достигне 8,5 млрд. през 2030 г. и ще се увеличи до 9,7 млрд. през 2050 г. Това предвижда прогноза на ООН за световното население до 2100 г.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес