Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 15 септември 2024 г.

15 септември 2024, 20:00 часа • 2138 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 15 септември 2024 г.

България

ОТЛЪЧЕНА И "НЕРАЗБРАНА": НИНОВА ГОВОРИ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВАТА, ЗАДКУЛИСИЕТО И ОГОРЧЕНИЕТО В БСП

БСП е вече на задкулисието, на хората с много пари, на хората, които искат да я използват за лична изгода. Така бившия председател на социалистическата партия Корнелия Нинова отговори на въпрос на кого е БСП в сутрешния блок по БНТ. Тя, заедно с Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от партията.

КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА: ЦИК НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ РЕШЕНИЯ НА ПОЛИТИЦИ, ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ

ЦИК приема своите решения съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск. Това заяви Камелия Нейкова, председател на ЦИК.

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: “ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА” НЯМА ДА УПРАВЛЯВА НИКОГА ПОВЕЧЕ С ГЕРБ НА БОРИСОВ

"Политическата нестабилност е само външно проявление на войната между олигархичните кланове и тези, които владеят завладяната държава в тяхната борба за влияние". Това заяви пред БНР акад. Николай Денков от ПП-ДБ.

По света

АБСУРДИ: РУСИЯ ЩУРМУВА С ОПЕРАТОРИ НА ДРОНОВЕ. ПРОБЛЕМИ ЗА ВСУ В ДВЕ ПОСОКИ, НО И ЗА РУСНАЦИТЕ В КУРСК (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски се срещна с делегация от демократи и републиканци от Конгреса на САЩ и обяви плановете си лично да представи план за победа на Украйна пред президента Джо Байдън и кандидатите за държавен глава Камала Харис и Доналд Тръмп.

БУДАНОВ С ПРОГНОЗА КОГА РУСИЯ СМЯТА ДА ПРИКЛЮЧИ ВОЙНАТА

Русия възнамерява да приключи войната с Украйна до края на 2025-началото на 2026 г. При това Москва се надява на победа. Това заяви ръководителят на Главното управление на военното разузнаване на Украйна генерал-лейтенант Кирило Буданов по време на конференция, състояла се в Киев, съобщи УНИАН. 

БРИТАНСКИЯТ ВЪНШЕН МИНИСТЪР: ПУТИН НЯМА ДА УПЛАШИ ЗАПАДА

"Западът няма да се уплаши от предупреждението на руския президент Владимир Путин (който се издирва от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца), че ще започне война с НАТО, ако Украйна получи разрешение да използва оръжията, предоставени ѝ от западните ѝ съюзници, за удари по територията на Русия". Това заяви британският външен министър Дейвид Лами, цитиран от Пи Ей медия и ДПА.

Любопитно

КАК СРЕДНОВЕКОВНИТЕ МОНАСИ СА СТАНАЛИ ВЕГЕТАРИАНЦИ

Противно на общоприетото схващане, Светата католическа църква не е настоявала за безбрачие на свещеници, монаси и монахини в продължение на много векове. Но когато папският трон изискал безбрачие от служителите си, те трябвало да променят и хранителните си навици.

Времето

СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА 16-22 СЕПТЕМВРИ 2024 Г.

Есента е тук. През следващите дни облачността ще е променлива. На места страната ще има и валежи, предимно слаби.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес