Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 14 юли 2024 г.

14 юли 2024, 21:00 часа • 2295 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14 юли 2024 г.

ОПИТ ЗА АТЕНТАТ: СТРЕЛБА СРЕЩУ ДОНАЛД ТРЪМП (ВИДЕО)

Стрелба и вероятен опит за атентат срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е невредим и според Reuters единствено ухото му е одраскано.

МИНУТИ ПРЕДИ АТЕНТАТА: ПОДДРЪЖНИК НА ТРЪМП КАЗАЛ, ЧЕ ВИЖДА СТРЕЛЕЦА

Човек, който е наблюдавал ужасяващия опит за убийство на Доналд Тръмп, разкри, че е предупредил агентите на тайните служби за въоръжен мъж на близкия покрив минути преди да прозвучат изстрели.

ПРЕЗИДЕНТИ НА ПРИЦЕЛ: ДЪЛГАТА ИСТОРИЯ НА СТРЕЛБИТЕ В ПОЛИТИКАТА НА САЩ

По време на речта на Доналд Тръмп на митинг бяха произведени изстрели, които разследващите разглеждат като възможен опит за убийство на бившия президент.

В БИТКА С ПЛАМЪЦИТЕ: ВОЕННИ И ТЕХНИКА ПРОДЪЛЖАВАТ ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРИТЕ

Военнослужещи от Сухопътните войски отново се включват в погасяването на големия пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци и град Хисаря, област Пловдив.

ХРИСТО ИВАНОВ: ГЕРБ ВИЖДА ПП-ДБ КАТО ОСНОВЕН ОПОНЕНТ

"Бойко Борисов не спира да атакува ПП-ДБ. ГЕРБ вижда ПП-ДБ като основен опонент".

ПОЛИТОЛОЗИ: НОВА ФОРМАЦИЯ НА ПЕЕВСКИ НЯМА БЪДЕЩЕ

Партии, създадени не само от отцепници, но и от финансови центрове – Ковачки, Божков и т.н., те не съществуват дълго и не могат да бъдат фактор в българския политически живот. В това е категоричен политологът Мехмед Мехмед, според когото случващото се в ДПС ще завърши с раздяла.

УБИТ ВИСШ РУСКИ КОМАНДИР, УЧУДВАЩ ХОД НА ЛУКАШЕНКО: ГОРЕЩИТЕ НОВИНИ В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Един от най-известните руски военни командири е мъртъв – такива новини под формата на слухове започнаха да се появяват и да се разпространяват в руското информационно пространство в Телеграм. Става въпрос за генерал Михаил Теплински – командир на руските ВВС (военновъздушните сили) и сочен за командващ руското командване „Днепър“ в Украйна. Това командване отговаря за Южна Украйна – Запорожка област и източния бряг на река Днепър, където при село Кринки (на 30 километра североизточно от град Херсон) украинските морски пехотинци направиха плацдарм още в края на лятото и началото на есента на 2023 година и оттогава го удържат въпреки явното числено превъзходство на руснаците. 

"ПУТИН ИСКА ДА ВЪЗСТАНОВИ СЪВЕТСКАТА ИМПЕРИЯ": ВИТАЛИЙ КЛИЧКО ЗА БИТКАТА НА УКРАЙНА

„Питам се, каква е причината да се разрушава критична инфраструктура в родния ни град? Не е специална операция. Не е и война. Защото при война има някакви правила – не се закачат деца, жени, старци. Ужасните картини от Буча шокираха целия свят. От началото на войната обяснявам какво представлява тя на нашите партньори, но сега всеки човек по света видя истинското лице на руската агресия“. Това заяви кметът на Киев Виталий Кличко в специално интервю за bTV по повод последната руска атака, ударила детска болница в столицата.

ВОЙНАТА В ГАЗА ПРОДЪЛЖАВА: ХАМАС СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ МИРНИТЕ ПРЕГОВОРИ

Високопоставен служител на Хамас заяви, че палестинската групировка се оттегля от преговорите за прекратяване на огъня във войната в Газа заради израелските "кланета" и отношението ѝ към преговорите, предаде АФП.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес