Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 14 септември 2024 г.

14 септември 2024, 21:00 часа • 2592 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14 септември 2024 г.

Катастрофата в "Граф Игнатиево"

ТРИ СА ВЕРСИИТЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА В "ГРАФ ИГНАТИЕВО"

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда. Това са трите версии, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет L-39ZA "Албатрос" на "Граф Игнатиево", съобщи майор Христо Анчев -  наблюдаващ прокурор от Военно окръжна прокуратора Пловдив.

ПРАВИМ ШОУ, А НЯМАМЕ САМОЛЕТИ И ПАРИ ДА ГИ ПОДДЪРЖАМЕ: ШАЛАМАНОВ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА НА "ГРАФ ИГНАТИЕВО"

Обществена тайна е, че нашите пилоти нямат необходимите летателни часове спрямо стандартите, установени от НАТО. Това каза бившият военен министър Велизар Шаламанов в ефира на Нова телевизия след трагичния инцидент, при който загинаха двама военни пилоти

Политическата обстановка

КИРИЛ ПЕТКОВ КАТЕГОРИЧЕН: ПЕЕВСКИ НЯМА ДА ИМА РОЛЯ В УПРАВЛЕНИЕ, ОТ КОЕТО СМЕ ЧАСТ

Делян Пеевски няма да има никаква роля в управление, от което сме част. Това заяви в ефира на Дарик радио съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

БОРИСОВ ДАЛ ПЕЕВСКИ НА „МАГНИТСКИ“, ТВЪРДИ АСЕН ВАСИЛЕВ (ВИДЕО)

Преди четири години клановете на мафията се скараха. Бойко Борисов даде Делян Пеевски на „Магнитски“. Това каза на брифинг пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

СЛЕД ГЛАВЕН ПРОКУРОР: ВСС С ИЗТЕКЪЛ МАНДАТ ЩЕ ИЗБИРА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАС

След като Висшият съдебен съвет размрази процедурата за избор на нов главен прокурор и такъв се очаква на 16 януари 2025 г., органът с изтекъл мандат се задейства и за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС).

"ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА" И "КАТАСТРОФА": БЪЛГАРИЯ В ЦЕНТЪРА НА НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУС В СКОПИЕ

Управляващата партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ заяви, че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България е равносилен на "държавна измяна".

Войната в Украйна

УКРАЙНА Е ПРОБИЛА НА НОВО МЯСТО В КУРСКА ОБЛАСТ - ГОВОРИ ЗА НАПРЕДЪК И ОБКРЪЖЕНИЕ НА РУСНАЦИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украинските войски успешно са пробили руската отбрана в нов участък от границата с Курска област, като са проникнали на няколко километра на руска територия, твърди едно от украинските подразделения.

ЩЕ ИЗПОЛЗВА ЛИ УКРАЙНА РАКЕТИ С ГОЛЯМ ОБСЕГ?: РЕШЕНИЕТО НА БАЙДЪН И СТАРМЪР

Американският президент Джо Байдън и британският премиер Киър Стармър проведоха среща в Белия дом относно потенциалното използване на ракети с голям обсег на действие във войната в Украйна. Очакванията обаче за някакво конкретно решение по въпроса не се оправдаха. 

ПЛАНЪТ НА ВИЦЕТО НА ТРЪМП ЗА МИР В УКРАЙНА: ПУТИН ХАРЕСВА ТОВА (ВИДЕО)

Кандидатът за вицепрезидент на САЩ от лагера на Доналд Тръмп - Джей Ди Ванс - изложи мирен план за прекратяване на войната в Украйна, който подозрително прилича на това, което иска диктаторът Владимир Путин.

Любопитно

ЕДНО СЕЛО ОТ ПРИКАЗКИТЕ: КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ПРАВЯТ УНИКАЛНИЯ МЕД ОТ ДИНЯ? (ВИДЕО)

В дунавската равнина, близо до поречието на река Дунав, където утринните лъчи огряват бостана, а звуците от чешмите отмиват ежедневните проблеми, Смиленчани ни връщат години назад във времето, където да докоснем традициите и корените си и да изпълним душите си с любов към нашето, родното, българското.

Национален фестивал на динения маджун, село Смилец, 2024 г.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес