Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 14 август 2024 г.

14 август 2024, 22:00 часа • 1972 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14 август 2024 г.

ЗАРАДИ КРЕДИТ ОТ ББР: ПРЕТЪРСВАТ ИМОТИ НА РУМЕН ГАЙТАНСКИ - ВЪЛКА

Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка, съобщи БНТ.

"КИРИЛ ПЕТКОВ ДРЪПНА ШАЛТЕРА ДА НЯМА КАБИНЕТ БЕЗ ГЕРБ И ДПС": СТАНИСЛАВ БАЛАБАНОВ В "СТУДИО ACTUALNO" (ВИДЕО)

За да не се случи мнозинство в парламента извън ГЕРБ и ДПС на Делян Пеевски, шалтера го дръпна Кирил Петков. Той не искаше да има мнозинство, което да формира експертно правителство с третия мандат.

"ТЪРСЯТ СЕ ЕДНИ ПЕТ ЧОВЕКА В ДПС": ЯНИЦА ПЕТКОВА ЗА ИЗХОДА ОТ ВОЙНАТА ДОГАН-ПЕЕВСКИ (ВИДЕО)

Това е политически казус, който очевидно ще намери юридическо решение. Така социологът Яница Петкова от "Галъп Интернешънъл" определи в "Студио Actualno" случващото се в ДПС.

КАК СЕ ТОЧАТ ПАРИТЕ НА СОФИЯ: ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО И РАЙОНЕН ИНСПЕКТОРАТ В КОМБИНА, РАЗКРИ АКФ (ВИДЕО)

Бюджетът на Столична община се източва с по около 5000 лева на ден заради схема на общинското дружество "Софинвест" и Районният инспекторат в Панчарево, твърди Антикорупционният фонд (АКФ) в свое разследване.

ЕНЕРГИЙНИЯТ МИНИСТЪР СПИРА ДОГОВОРА ЗА РАЗШИРЕНИЕТО НА "ЧИРЕН" ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПРОВЕРКАТА

Предвиждам още днес да разпоредя на органите на управление на БЕХ и на "Булгартрансгаз" изпълнението на договора за разширението на "Чирен" да бъде спряно до приключване на проверката. Това каза министърът на енергетиката Владимир Малинов по време на брифинг в министерството във връзка с проверката на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз". 

"ГАЗПРОМ" ГОДИНИ НАРЕД САБОТИРАШЕ РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЧИРЕН: ГОВОРИ ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ

Руският газов монополист "Газпром" години наред саботираше проекта по разширяването на газохранилището в Чирен. Сега пак се случва същото. Това мнение изрази енергийният експерт Мартин Владимиров, който е част от Центъра за изследване на демокрацията, в ефира на Нова телевизия. Той коментира акцията на европейската прокуратура в „Булгартрансгаз“.

УКРАИНЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА ЕВАКУИРАТ РУСНАЦИТЕ ОТ КУРСКА ОБЛАСТ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украйна организира евакуация на руски цивилни граждани от овладения от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) руски град Суджа. ВСУ поставиха под контрол града, който се намира в Курска област и е известен с това, че там се намира станцията-входна точка за пренос на руски природен газ през Украйна за Европа.

FT: УКРАЙНА ЩЕ ПОЛЗВА КУРСК КАТО РАЗМЕННА МОНЕТА ПРИ ПРЕГОВОРИ С ТРЪМП И ПУТИН

Украйна се готви да "търгува" с потенциалния президент на САЩ в лицето на Доналд Тръмп, като изолзва за разменна монета превзетото в руската Курска област, твърди Financial Times.

ОХРАНАТА Ѝ СТРУВА МИЛИАРДИ, НО ВСЕ ПАК Е УЯЗВИМА - КЪДЕ СА ПРОБОЙНИТЕ НА РУСКАТА ГРАНИЦА

Всички съвременни граници между страните формално може да се разделят на "контактни, почти невидими, като в страните от ЕС и бариерни - напълно непроницаеми, както между Северна и Южна Корея", обяснява географът Дмитрий Заяц. Най-често границите са хибридни, т.е. съчетават двата аспекта. Руската граница е една от най-хибридните в света, тъй като от политическа гледна точка е строго бариерна, но от физическа е проницаема - много даже.

СМЕЛА ДИПЛОМАЦИЯ - ПОСЛЕДНИЯТ ШАНС ЗА ПО-ДОБРО НАСЛЕДСТВО НА БАЙДЪН

През оставащите шест месеца президентът Джо Байдън и неговата администрация вървят към по-смела дипломация по отношение на Ивицата Газа и Судан, пише Daily Mail. Целта е да се постигне разрешаване на конфликти в горещи точки и да се консолидира наследството на отиващия си лидер на страната.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес