Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 13 юли 2024 г.

13 юли 2024, 20:18 часа • 2805 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 13 юли.

БАЙДЪН ОПОВЕСТИ СЪГЛАСИЕ ЗА ПРИМИРИЕ МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И "ХАМАС" (ВИДЕО)

Израел и "Хамас" са постигнали принципно съгласие за примирие в Ивицата Газа, обяви американският президент Джо Байдън. САЩ, Египет и Катар от доста време насам опитват да посредничат за мир в анклава.

ГЕРМАНИЯ Е ГОТОВА С "ОПЕРАТИВЕН ПЛАН" В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА С РУСИЯ

Ако ситуацията на източния фланг на НАТО ескалира, там ще трябва да бъдат прехвърлени 800 хиляди войници от пристанищата на Нидерландия, Белгия и Германия в рамките на три до шест месеца, а заедно с тях и 200 хиляди превозни средства и тежка техника

ОЦЕНКА: КОЛОСАЛНИ РУСКИ ЗАГУБИ - ОФАНЗИВАТА ПРИ ХАРКОВ СЕ ОКАЗА ПАГУБНА ЗА ПУТИН (ВИДЕО)

Руските загуби във войната в Украйна са достигнали върхови стойности през май и юни 2024 г., съобщи Министерството на отбраната на Великобритания на 12 юли.

РАЗЦЕПЛЕНИЕТО В ДПС Е СВЪРЗАНО С АМБИЦИИТЕ НА РАДЕВ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА: ГОВОРИ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев свърза вътрешното разделение в ДПС с възможността държавният глава Румен Радев да се появи на политическата сцена като "спасител".

С ДЕСЕТКИ ЗАХОДИ И ТОНОВЕ ВОДА: ВЕРТОЛЕТИ НА ВВС ГАСЯТ ПОЖАРИ ИЗ ЦЯЛАТА СТРАНА (ОБОБЩЕНИЕ)

Военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили участват в гасенето на пожари в различни райони на страната.

"АЗ СЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛ": НИНОВА ЗАГОВОРИ ЗА ДЪЛГА СЪДЕБНА БИТКА

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова обяви, че тя е председател на социалистите, докато не приключат обжалванията, а такива вече биват завеждани от членове на партията.

"ГЕНИАЛНИЯТ" ПЛАН НА ПУТИН ЗА НАТО СЕ ПРЕВЪРНА В "ГЕНИАЛЕН" ПРОВАЛ

"Гениалният" стратег Владимир Путин постигна точно обратното на това, което целеше. Целият му план за възпиране на разширяването на Алианса доведе тъкмо до обратния ефект.

ДЕНКОВ ДАДЕ ЖОКЕР КАКВО ЩЕ Е РЕШЕНИЕТО НА ПП-ДБ ЗА ВТОРИЯ МАНДАТ

Бившият премиер Николай Денков от "Продължаваме промяната" коментира възможността коалицията ПП-ДБ да предложи проектокабинет с втория мандат - нещо, което в момента се обсъжда вътрешно между ПП и "Демократична България".

БУДАНОВ: ДА, ПРАВИХМЕ ОПИТИ ДА УБИЕМ ПУТИН!

Да, имаше опити да убием Владимир Путин, но както сами виждате досега те бяха неуспешни. Това призна началникът на Главно разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов.

ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ НЯМА ДА ПОДПИШЕ УДАРНАТА СМЯНА НА ШЕФОВЕ В ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА

Столичният кмет Васил Терзиев обяви, че няма да подпише решението на опозицията в Столичния общински съвет, с което тя смени шефовете на 6 ключови общински дружества.

НОВА ВАЛУТА И ОЩЕ НЕЩО: ОПИТИТЕ НА БРИКС ДА СПРЕ ДОЛАРА

Ембаргото срещу страните от БРИКС, особено срещу Русия, ускори войната срещу долара, за която се говори от години. Подробностите за общата валута ще бъдат обявени през октомври. Засега се изпълняват проекти за платежни услуги и цифрова валута, пише в свой анализ турското издание Sabah. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес