Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 13 август 2024 г.

13 август 2024, 22:00 часа • 2031 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 13 август 2024 г.

ЗАРАДИ "БОТАШ": ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОКУРАТУРА ВЛЕЗЕ В "БУЛГАРТРАНСГАЗ"

Акция на Европейската прокуратура се провежда в "Булгартрансгаз".

КЬОВЕШИ РАЗСЛЕДВА И РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЧИРЕН: МНЕНИЕ НА ЕКСПЕРТ И ПРИТЕСНИТЕЛЕН СИГНАЛ

Европейската прокуратура не е влязла в офисите на държавния оператор "Булгартрансгаз" само заради неизгодния договор с турската компания "Боташ". Екипът на Лаура Кьовеши разследва и разширяването на газохранилището в Чирен с пари от ЕС. Това заяви енергийният експерт Мартин Владимиров в интервю за БНР на 13 август.

ПАК СЪБИРАТ ТАКСИ НА "ЗЛАТНИЯ ГЬОЛ" НА "КАПИТАН АНДРЕЕВО", НО БЕЗ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ

Нови спорни такси се събират за дезинфекция през т.нар. "златен гьол" на граничния пункт "Капитан Андреево". За това алармира в края на миналата седмица бившият депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев.

ДОГАН ОСТАВЯ ДАНАИЛ ПАПАЗОВ НАЧЕЛО НА ТЕЦ ВАРНА

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се отърва от задлъжнелия "ТЕЦ Варна". Едноличен собственик на ТЕЦ-а, дължащ над 40 милиона лв. на държавната „Булгаргаз“, става предишният съдружник на лидера на ДПС Данаил Папазов – бивш министър в кабинета на Пламен Орешарски. Споразумението за прехвърляне на собствеността е вписано в Търговския регистър на 12 август, вчера, и изчаква обработка, съобщава Bird.bg.

ГЕОРГИ ХАРИЗАНОВ: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО КАЛИН СТОЯНОВ Е ПРОБЛЕМ (ВИДЕО)

Никой не може да обясни защо вътрешният министър Калин Стоянов е разделителна линия и за новия служебен кабинет.

"ПАРАД НА ШКЕМБЕТАТА" И "МАНИФЕСТАЦИЯ": НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ ЗА ПРОТЕСТА НА ПОЛИЦАИТЕ (ВИДЕО)

Служители на МВР излязоха на протест в подкрепа на вътрешния министър Калин Стоянов и оставането му на поста. Това се случи, въпреки че по закон е забранено полицаите да изразяват политически възгледи и са задължени да спазват политически неутралитет по служба. За да коментира темата в Студио Actualno поканихме адвокат Николай Хаджигенов от "Ние идваме".

ПОКРАЙ ДРАМАТА С КОЛИТЕ ЗА МВР: РЕКОРДНИ РАЗХОДИ ОТ ФОНДА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ

Приходите във „Фонд за пътна безопасност“ към МВР през 2024 г. (до 31 юли) са около 66,75 млн. лв., а разходите – над 26,7 млн. лв.

ИЛЮЗИИТЕ НА ПУТИН: УКРАИНСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ Е ИЗБИТА, НО ДА Я ОТБЛЪСНЕТЕ ОТ КУРСК (ОБЗОР - ВИДЕО)

Украйна е загубила до 1610 войници, 32 танка, 23 бронетранспортьора, 17 бойни машини на пехотата, 136 бронирани машини, 47 военни автомобила и 4 зенитно-ракетни комплекса плюс 13 гаубици заедно с 1 реактивна система за залпов огън. Това твърди руското военно министерство що се отнася до събитията в операция "Курск".

ЗЕЛЕНСКИ: ПУТИН ЗАПОЧНА С КАТАСТРОФАТА НА ПОДВОДНИЦАТА "КУРСК". СЕГА КУРСК ЩЕ Е КРАЯТ МУ

 

Офанзивата на украинската армия в Курска област ще се превърне в края на управлението на Владимир Путин. Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщението си на 12 август.

УДАР ПО РУСКИЯ ПРЕСТИЖ: ЩЕ СТАНЕ ЛИ КУРСК ПОВРАТНАТА ТОЧКА ВЪВ ВОЙНАТА?

Русия се олюлява на собствена земя след като миналата седмица за първи път от началото на руската пълномащабна инвазия срещу Украйна украинските сили навлязоха на руска територия.

FT: РУСИЯ Е ПОДГОТВИЛА ФЛОТА СИ ЗА ЯДРЕН УДАР ПО ЕВРОПА - БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е МИШЕНА (КАРТА)

Русия е подготвила флота си за нанасяне на ракетни удари с ядрен заряд по цели в Европа. Новината съобщава престижното издание Financial Times, като се позовава на секретни документи, с които се е сдобило.

НАКЪДЕ СЕ НАСОЧВА ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА, ЧУДЯТ СЕ В САЩ

 

Първият президентски дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп доведе до медийна истерия относно представянето на Байдън, която продължи и по време на конгреса на републиканците и в крайна сметка доведе до оттеглянето на Байдън от президентската надпревара.

СЕМЕН НОВИКОВ: ЗЛАТНИЯТ МЕДАЛ Е ДОСТАТЪЧНО ТЕЖЪК

 

Златният медал от летните олимпийски игри в Париж е достатъчно тежък. Искам да кажа на всички спортисти - слушайте своите треньори. Това заяви олимпийският шампион по борба от Олимпийските игри в Париж Семен Новиков пред БНТ. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес