Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 11 октомври 2024 г.

11 октомври 2024, 22:20 часа • 862 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 октомври 2024 г.

ЦИК: 9 600 МАШИНИ СА С ИЗТЕКЛА ГАРАНЦИЯ, НО МОГАТ ДА РАБОТЯТ

9 600 машини за гласуване са с изтекла гаранция. Това стана ясно от думите на председателя на ЦИК Камелия Нейкова, която участва в сутрешния блок на БНТ.

МВР БОРИ КУПУВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ С ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ПРОТОКОЛИ

В МВР са получени 130 сигнала, по които са извършени проверки, от тях по 46 са образувани досъдебни производства. В следствие на действията ни, свързани с придобиване на информация за лица, които възнамеряват и участват в купуването на гласове, са изготвени 471 предупредителни протокола. В тази връзка са и тези от 137 специални полицейски операции, които са проведени. Това отчете на брифинг министърът на вътрешните работи Атанас Илков

КАК КОРПОРАТИВНИЯТ ВОТ ИЗКРИВЯВА СОЦИОЛОГИЯТА? ЯНИЦА ПЕТКОВА ОТ "ГАЛЪП" ГОВОРИ В ПРОЦЕНТИ (ВИДЕО)

Корпоративният и купеният вот могат да изкривят социологическите проучвания на агенциите при предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, призна социологът Яница Петкова от „Галъп Интернешънъл Болкан“ в Студио Actualno.

ЧОВЕК НА ПЕЕВСКИ ВЪРНА НА "ЕВРОЛАБ" КЛЮЧОВИ СГРАДИ НА "КАПИТАН АНДРЕЕВО"

Областния управител на Хасково Мехмед Атаман е върнал на частната фирма "Евролаб" сградите на ГКПП "Капитан Андреево", известни като "златната лаборатория", съобщава разследващият сайт BIRD.

КОНПИ СЕ ОКАЗА НАД ЗАКОНА, СЪДЪТ ОТКАЗА ДА НАКАЖЕ КОМИСИЯТА ЗА "ТАЙНИТЕ" Ѝ РЕШЕНИЯ

С разпореждане от края на септември Административен съд – София-град (АССГ) отказва да наложи наказание на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество (КОНПИ) за това, че не изпълнява съдебното решение да разкрие решенията си за конфискуване на имущество.

ИЗМАМИ ЗА МИЛИОНИ: ЕВРОПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ ИВАН ПОРТНИХ ЗА НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРИСТАНИЩЕ ВЪВ ВАРНА (СНИМКИ)

Европейската прокуратура официално обвини бившия кмет на Варна Иван Портних и бившия областен управител на морската столица Стоян Пасев в мащабна корупция и измами с европейски средства на стойност 3,4 милиона евро.

РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ САРАФОВ И ГЕШЕВ - ИМА ЛИ? ГОВОРИ СЪДИЯ АТАНАСКА ДИШЕВА

Колко е по-различен Борислав Сарафов от господин Иван Гешев? Сега изпълнява също длъжността главен прокурор и би трябвало издигналите го трима членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) да обяснят.

"БЕЗ ЧОВЕК В МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ": НАЙДЕН ТОДОРОВ ЗА СХЕМИТЕ В ТЕАТРИТЕ

Без подкрепа може да стане, но без човек в Министерство на културата не може. Ние вече знаем кой е, знаем, че не е един, а са двама. Това каза министърът на културата Найден Тодоров в сутрешния блок на БНТ във връзка с разкритите схеми в театрите в Разград и Смолян. 

"БУЛГАРГАЗ" ВДИГНА ЗАПОРА ВЪРХУ СМЕТКА НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ“, ДЪЛГЪТ ОСТАВА КОЛОСАЛЕН

Булгаргаз“ вдигна наложения запор върху сметка на „Топлофикация София“ ЕАД, след като двете дружества сключиха извънсъдебно споразумение и "Топлофикация" извърши частично плащане на задълженията си в размер на 10 млн. лв., съобщиха от държавния газов оператор на 11 октомври.

ЯСЕН Е РАЗМЕРЪТ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ОТ 2025 Г., КОЙТО ПРЕДЛОЖИ СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ (СНИМКИ)

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов представи в началото на заседанието на НСТС проекта на постановление за промяна на минималната работна заплата от 1 януари 2025 г. В него се предвижда МРЗ от 1 януари следващата година да бъде 1077 лева.

МУЗИКАНТЪТ КИРИЛ МАРИЧКОВ ПОЧИНА ПРИ ИНЦИДЕНТ

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков. Трагедията се е случила при инцидент в село Селановци.

МНОЗИНСТВОТО РУСНАЦИ ИСКА МИР С УКРАЙНА, НО ПУТИНСКИ МИР (ОБЗОР - ВИДЕО)

Все повече руснаци искат мир с Украйна, но при руските имперски условия. Това заключение може да бъде направено на база поредното социологическо проучаване на "Левада център" - най-голямата руска социологическа агенция, която все още се води независима.

ВОЙНАТА Е ВСЕ ПО-ЖЕСТОКА: ИРАН Е ЗАПЛАШИЛ САУДИТСКА АРАБИЯ С УДАР ПО НАЙ-ЦЕННОТО Ѝ

Иранският министър на външните работи Абас Арагчи е заплашил висши лица от Саудитска Арабия, предупреждавайки, че „Оста на съпротивата“ ще атакува саудитски енергийни активи и инфраструктура, ако Рияд подкрепи израелско нападение срещу Иран.

ГЕРМАНИЯ ГОНИ РЕКОРД В ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ

Германското министерство на икономиката и опазването на климата публикува отчет за продажбите на оръжия и военно оборудване за януари-септември тази година, съобщи турският ежедневник Hürriyet. Според него за три тримесечия германското правителство е одобрило продажбата на оръжие и военно оборудване за чужбина за приблизително 11 милиарда евро.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес