Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 10 юли, 2024 година

10 юли 2024, 22:00 часа • 1964 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 10 юли.

РАЗВРЪЗКА: ДОГАН ПОИСКА ОСТАВКИТЕ НА ПЕЕВСКИ И БЛИЗКОТО МУ ОБКРЪЖЕНИЕ, ВИДЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ

Ахмед Доган поиска оставките на Делян Пеевски и на близкото му обкръжение. Почетният председател на ДПС изпрати открито писмо до привържениците и членовете на ДПС.

"НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ НОВОТО НАЧАЛО В ДПС": ПЕЕВСКИ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА

Няма да се откажа и няма да предам хората, които ми дадоха доверието си! Не съм предател! Никой не може да спре Новото начало! Това се посочва в позиция на един от председателите на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията във "Фейсбук".

"БРУТАЛЕН КАТО НАТЮРЕЛ" - КОЙ ИЗПРАТИ ПЕЕВСКИ В ДПС: РАЗКРИВА ТАТЯНА ДОНЧЕВА (ВИДЕО)

Делян Пеевски влезе в ДПС, както влезе в Корпоративна търговска банка. Но ти трябва да знаеш имаш ли самостоятелна тежест, за да се противопоставиш на Ахмед Доган. 

ПЕТЪР ЧОЛАКОВ: ЩЕ ИМА ВРЕМЕНЕН МИР МЕЖДУ ДОГАН И ПЕЕВСКИ, ПОСЛЕ ЕДИНИЯТ ЩЕ УНИЩОЖИ ДРУГИЯ (ВИДЕО)

"Най-големият хищник в ДПС" си остава Ахмед Доган. Това заяви в Студио Actualno социологът и политолог доц. Петър Чолаков относно вътрешната битка между почетния председател и съпредседателя Делян Пеевски.

ПОВЕЧЕТО ПАРТИИ, ДАЖЕ И ФИКУСЪТ В 50-ИЯ ПАРЛАМЕНТ, НЕ ВЯРВАТ ДА ИМА КАБИНЕТ (ВИДЕО)

В навечерието на връчването на втория мандат в парламента почти никой не вярва, че той ще доведе до сформиране на редовно правителство. Погледите са насочени към третия мандат, но по-големите формации не вярват, че ще има кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание.

НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА ОЧАКВА ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ЗАБАВИ ТЕМПОТО С МАНДАТИТЕ

Желанието на първата и втората парламентарна група - на ГЕРБ-СДС и ДПС, е да се ходи на нови предсрочни парламентарни избори, но това означава предизборната кампанията да е през лятото. Парламентарните групи дават ли си сметка какво правят? Нормално е президентът Румен Радев да забави темпото с връчването на последните два мандата за съставяне на правителство.

СЪДЪТ ЗАЛИЧИ НИНОВА КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП

Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията. На нейно място е записан Атанас Зафиров, но само като изпълняващ функциите на председател.

"ОЩЕ ПВО ЗА УКРАЙНА": НАТО СЕ МОБИЛИЗИРА С ВОЕННА ПОМОЩ, ДАВА И "ПЕЙТРИЪТ"

САЩ и поне 9 други съюзници от НАТО се съгласиха да изпратят "десетки" ПВО системи през следващите месеци в Украйна. Поне 4 батареи „Пейтриът“ (Patriot) също ще бъдат предоставени на Киев, предаде БГНЕС. 

ИЗТОКЪТ ЗОВЕ ЗА МИР, НО ИСКА НОВ СВЕТОВЕН РЕД

На 24-та среща (3 и 4 юли) на върха на лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) беше подчертано, че "светът преживява огромни промени" и беше даден сигнал за неизбежността на формирането на многополюсен световен ред, пише турското издание Hürriyet. 

С ИЛИ БЕЗ ЗАКОН В РУСИЯ НЕ ИСКАТ ДА РАЖДАТ: ПРИЧИНИТЕ

След ЛГБТИ, руското правно министерство възнамерява да забрани още едно несъществуващо в Русия движение - Childfree (чайлдфри), т.е. отказът от раждане на деца. Руската държава вижда в него опасност за демографията и "традиционните ценности", но самите привърженици на идеята смятат, че това е осъзнат и отговорен избор. Какви са мотивите на хората, решили, че не желаят да имат деца, разказва изданието "Окно".

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ДЕЦА В БОЛНИЦИ В КИЕВ ЗАРАДИ ПУТИН: В РУСИЯ ИМА СТРАХ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА (ВИДЕО)

По-добре си евакуирайте децата – нещата няма да се подобрят скоро. Това послание отправи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в разговор с жители на областта предвид факта, че заради подпалената от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин война в Украйна Белгород се превърна във военна зона с всички последствия на украинския отговор на руската агресия.

ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ЕВРО: ИЗЧИСЛИХА КОЛКО БИ СТРУВАЛО ВРЪЩАНЕТО НА КАЗАРМАТА В ГЕРМАНИЯ

Евентуално въвеждане на задължителна военна служба в Германия може да доведе до макроикономически разходи на стойност десетки милиарди евро. Това е заключението от проучване на мюнхенския икономически институт "Ифо", проведено по поръчка на Германското финансово министерство.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес