Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 10 септември 2024 г.

10 септември 2024, 22:00 часа • 15138 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 11 септември 2024 г.

ПЕЕВСКИ ОПИТВА ДА СПРЕ ДПС ДА СЕ ЯВИ НА ИЗБОРИТЕ

Пеевски опитва да спре ДПС да се яви на изборите. Това стана ясно от брифинга на ЦИК.

ЦИК ВЗЕ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ ДА НЕ РЕГИСТРИРА ДВЕТЕ ДПС, НО КОЕ Е АВТЕНТИЧНОТО?: АНАЛИЗ НА ИЗБОРНИ ЕКСПЕРТИ

ЦИК правилно взе решение да откаже регистрацията на двете коалиции на ДПС. Toва заяви бившият председател на ЦИК Александър Андреев пред bTV. 

"ВЕРОЯТНО ДОГАН И ПЕЕВСКИ ЩЕ ВОДЯТ ЛИСТА В КЪРДЖАЛИ": ТЕОДОР СЛАВЕВ ЗА ДПС И ЕВЕНТУАЛНАТА ПАРТИЯ НА РУМЕН РАДЕВ (ВИДЕО)

Предполагам, че Ахмед Доган ще води листа. Доколко обаче ще участва на митинги и срещи с граждани и с избиратели, тепърва предстои да видим.

ЧОВЕК ДО ДОГАН ПРИЗНА, ЧЕ СА ЧИСТИЛИ ИМИДЖА НА ПЕЕВСКИ И СА БИЛИ СЛЕПИ 

Години наред чистихме имиджа на Делян Пеевски и бяхме слепи за всичко, което имаше срещу него. Това каза Тимур Халилов от ДПС-Доган в ефира на Нова телевизия.

"ГЛЕДАМЕ ПОСЛЕДНИТЕ КОНВУЛСИИ НА ПРЕХОДА, ЩЕ СЕ РОДИ НОВ ВОДАЧ": АСЕН АГОВ В СТУДИО ACTUALNO (ВИДЕО)

"Това са последните конвулсии на цялата тази 30-годишна епоха на преход на България от комунизъм към свободен пазар и свободно общество. Партиите, свързани с тази промяна, било то в опозиция, било в управлението, които направляваха процеса, вече се износиха. Това е като стар автомобил. Има един момент, в който частите вече не работят". Така журналистът, политик от СДС и ДСБ и депутат в пет парламента Асен Агов коментира разпада в ДПС и БСП.

"УЧИЛИЩАТА САМИ ДА СИ РЕШАТ": МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НАМЕКНА, ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯ ЗАБРАНАТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОНИ В ЧАС

Голям процент от учениците – над 50% са разсеяни и не внимават в час по математика и природните науки заради мобилните телефони. Само забраната на мобилните телефони в училище няма да постигне желания от Министерство на образованието и науката резултат. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков пред bTV. 

POLITICO: МИНАЛОТО ПРЕСЛЕДВА БЪЛГАРСКИЯ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОКОМИСАР

Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен се приближава към финалната линия преди планираната среща с висши евродепутати, за да очертае как ще изглежда изпълнителната власт на ЕС през следващите пет години. Колкото и нейният екип да настоява, че това е само една стъпка в „продължаващ“ процес - един неуспех в определянето на новите роли и кой иска да ги заеме – би било нещо неудобно. Това коментираха вътрешни лица пред Politico.

СЪРБИЯ В ЦЕНТЪРА НА ПРОКСИ ВОЙНАТА МЕЖДУ ИЗТОКА И ЗАПАДА: КАКВО ВСЪЩНОСТ ИСКА БЕЛГРАД?

 

Тази балканска страна е един от най-важните кръстопътища в света днес. Неговата съдба ще помогне да се определи коя Велика сила ще доминира през този век - и може да се превърне в тест за американската мощ за всеки, който поеме Белия дом този ноември.

КРЕМЪЛ ОТКАЗВА ДОБРОНАМЕРЕНИ ПРЕГОВОРИ С КИЕВ, МОСКОВЧАНИ УСЕТИХА В КАКВО ГИ ВКАРА ПУТИН (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Кремъл се опитва да повлияе на международните усилия за мирно посредничество във войната в Украйна, като същевременно демонстрира нежелание да води добронамерени преговори с Киев. Поредният пример за това, че Русия не иска справедлив мир, а зачитане единствено на своите условия, даде външният министър Сергей Лавров по време на среща на Съвета за сътрудничество в Персийския залив, провела се на 9 септември в Саудитска Арабия.

ПУТИН ДАДЕ ОФИЦИАЛНА ВЛАСТ НА НАД 300 ВЕТЕРАНИ ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА: КАКВА Е ЦЕЛТА?

 

Кремъл използва регионалните избори в Русия, които се проведоха от 6 до 8 септември, за да интегрира доверени на режима ветерани от войната в Украйна в руското правителство и сред местните власти.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес