Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наетите по Черноморието чужденци изчезнаха: Има ли канал за прехвърляне към Западна Европа?

22 август 2024, 09:12 часа • 794 прочитания

Масово наетите по Черноморието чужденци от Непал и Шри Ланка изчезват. Според зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов има канал за прехвърляне на работници към Западна Европа.

ОЩЕ: Въпреки обещанията на властта: Няма решение за чуждите работници, сезонът е пред провал

„Агенцията по заетостта трябва веднага да ги открие и да им сложи черен печат. Има и друга подробност - те имат Шенгенски визи, оставиха си багажа и паспортите. Може би са им казали, че не трябва да имат никакви документи, защото каналът е нелегален”, смята Налбантов.

Зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация смята, че тези хора само преминават през нашата страна. "Ползват ни като трамплин. Те работят у нас, но за кратко. Когато други колеги споделиха, че бягат работниците, не можах да повярвам, защото ние се отнасяме много добре с тях. Казват, че са доволни. Тези, които бях при мен и си отидоха, бяха необразовани", обясни ситуацията той.

ОЩЕ: Работници от 9 планини в 10-та: Ще ни заместят ли индийците?

Налбантов обясни, че в неговия комплекс са изчезнали около 20 работници. "Те имат да взимат пари и не си ги търсят", коментира той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес