Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На комисия: Депутатите одобриха декларация в подкрепа на Украйна за НАТО

04 юли 2023, 16:33 часа • 1755 прочитания

Депутатите одобриха проектодекларация в подкрепа на Украйна за НАТО. Декларацията е внесена съвместно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН, като текста гласи, че страната ни ще подкрепи присъединяването Украйна към Алианса след като свърши войната. Окончателното решение за декларацията ще бъде взето от пленарна зала. 

"Мисля, че много добре показваме на българския народ, че всяка държава, е суверенна сама да отстоява решенията в кои съюзи да членува. Политиката на отворените врати е политика, която България подкрепя", добави Екатерина Захариева от ГЕРБ.

„Нашето мнение е, че това е знак към Украйна, че един ден, когато се върне мира, ще може да разчита на българската подкрепа за своето желание да се присъедини към НАТО“, каза Христо Иванов. ОЩЕ: Четири формации искат България да подкрепи Украйна в НАТО, Карадайъ обясни защо (ВИДЕО)

На комисия: Депутатите одобриха декларация в подкрепа на Украйна за НАТО

Депутатите одобриха декларация в подкрепа на Украйна за НАТО.  Декларацията е внесена съвместно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН, като текста гласи, че страната ни ще подкрепи Украйна за НАТО след като свърши войната.

„Нашето мнение е, че това е знак към Украйна, че един ден, когато се върне мира, ще може да разчита на българската подкрепа за своето желание да се присъедини към НАТО“, каза Иванов.

Мисля, че много добре показваме на българския народ, че всяка държава, е суверенна сама да отстоява решенията в кои съюзи да членува. Политиката на отворените врати е политика, която България подкрепя не днес, а вчера.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес