Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мизерия и агресия на детски лагер в Шкорпиловци

10 юли 2024, 09:25 часа • 2422 прочитания

Родители сигнализираха за лоши условия на детски лагер на морето и за грубо отношение на служители на хотела към децата, настанени в него.  

Разказът на потърпевшите 

„На 8 юли пристигнахме в базата в Шкорпиловци. Това, което видяхме нямаше нищо общо със снимките и описанието на базата от офертата”, разказа в ефира на Нова телевизия Десислава Вълкова, ръководител на танцова школа в София.

ОЩЕ: Подхлъзнаха ви с почивката - как да си върнете парите?

Тя описва обстановка на лоша хигиена, липса на отношение и недостатъчна храна. По думите ѝ са разговаряли с управителката на хотела и тя ги е уверила, че ще предприеме мерки.

Стига се и до намеса. Дете оставило купичка с мляко там, където се отсервира храната. Според ръководителката то било вкиснато. Тя разказва, че ситуацията била много стресова и напрежението ескалирало, след като на детето била направена забележка по груб и неуместен начин. Стигнало се и до заплахи.

Позицията на хотела

Според персонала агресивното поведение идва от танцовата школа, която организира лагера.

„Гостите са се нахвърлили да обиждат нашите служители, след като едно от децата е изхвърлило пълна купичка с храна и е получило забележка от готвача”, разказа от своя страна управителят на фирмата, която стопанисва хотела, Емил Бакърджиев.

ОЩЕ: Охранител от "Делта гард" преби младеж на Черноморието

Според него не е имало физическа саморазправа. „Колегите ни от ромски произход искат да заведат дело за обида”. Той определи твърденията за мръсни чаршафи и лоши условия в хотела като „клевети”. 

По думите на Вълкова от школата са търсили връзка с него, но той не е пожелал да разговаря с тях.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес