Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миков пита кога е най-подходящо да се проведе извънредно заседание

09 август 2013, 18:42 часа • 6347 прочитания

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писма до председателите на парламентарни групи в 42-ото Народно събрание Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Михаил Миков ги информира за постъпилото искане на 77 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ за свикване на извънредно заседание на Народното събрание и ги моли да го уведомят във възможно най-кратки срокове кой от следващите дни би бил най-подходящ и удобен от тяхна гледна точка за провеждане на заседанието. Това ще улесни, както мен в планирането на точната дата, така и всички народни представители, защото ще създаде най-малко неудобства за тях в периода на нормативно регламентираната ваканция, посочва той в писмото.

Председателят на Народното събрание припомня, че е свикал извънредно заседание на Народното събрание за 30 август 2013 г., с дневен ред: “Ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.”. Той отбелязва, че този срок според него е осигурявал възможност за провеждането на по-пълни, задълбочени и всеобхватни консултации с всички заинтересовани страни и адресати на Закона за държавния бюджет. По този начин в по-пълна степен би бил удовлетворен и призивът на Президента на Републиката, чийто апел и аргументи, както знаете, бяха „изцяло в посока на повече прозрачност, а именно това искат гражданите“, допълва Михаил Миков.

Председателят на парламента изказва съжаление, че в този срок няма да могат да бъдат проведени обществените дискусии, за които е апелирал президентът.

Председателят на Народното събрание очаква мненията на лидерите на парламентарни групи, за да се произнесе по искането на 77-те народни представители.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес