Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мавродиев: Дянков искаше да плати външния дълг с парите за пенсии

26 април 2013, 19:50 часа • 8978 прочитания

Дянков имаше  две основни цели. Едната бе да използва Сребърния фонд за погасяване на външния дълг. Ние успяхме да спрем тази вредна идея на г-н Дянков, а другата му идея беше да направи уж активна форма на тези фонд, това е непрофесионално, защото крие риска при инвестирането на тези пари - да ги загубим. Ние застанахме на страната на благоразумното управление и не позволихме на г-н Симеон Дянков да реализира своите грешни идеи. Той представляваше най-голямата опасност за България с неговите вредни идеи. Това сподели пред БТВ Стоян Мавродиев, директор на Комисията по финансов надзор.

Вместо да мислим за това как да подобрим живота си, ние се занимаваме с полицейски теми. Иска ми се да смятам, че в страната има достатъчно отговорни политически лидери, които да се занимават с борбата с бедността, икономическия растеж и създаването на работни места, категоричен е още Мавродиев.

Ние бяхме и оставаме най-бедната държава в Европа, това не е утеха. Като експерт и професионалист смятам, че това се дължи на неправеното на важните и структурни реформи. Симеон Дянков е провален реформатор и провален финансист, той беше човекът с най-голяма власт в България, отговаряше за голяма част от секторите в държавата, и ако той твърди, че не е успял да проведе тези реформи - то той е виновен за това, смята още Стоян Мавродиев.

На въпрос дали подоходното облагане ще направи хората равни, той заяви, че това е популиска идея и не трябва да се залъгват хората с нея.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес