Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед се спаси на косъм срещу Уест Хям

05 януари 2013, 23:39 часа • 8149 прочитания

Отборът на "Манчестър Юнайтед" по чудо се спаси от загуба в мач от третия кръг на Купата на футболната асоциация в Англия, след като голмайсторът на червените дяволи Робин Ван Перси влезе като резерва и вкара изравнителен гол в 91-вата минута при гостуването на "Уест Хям". Мачът завърши 2:2.

Магията на турнира определено властваше на "Ъптън Парк", след като чуковете успяха да направят пълен обрат, изоставайки с 0:1. Червените дяволи откриха с гол на Том Клевърли в 23-тата минута, при който младият халф на "Юнайтед" успя да излезе сам срещу вратаря на домакините Юси Яскелайнен и да го преодолее с удар по диагонала.

Резултатът обаче беше набързо изравнен само четири минути по-късно с гол на Джеймс Колинс, който наказа неразбирателство на централните защитници на "Юнайтед". Всъщност и двата гола на чуковете бяха идентични - удари с глава, при това от чисти позиции и в ситуации, в които би трябвало червените дяволи да са подсигурили ситуацията. Вторият гол за "Уест Хям" отново беше дело на Колинс, в 59-тата минута.

Мачът вървеше към успех на "Уест Хям", но Алекс Фъргюсън хвърли всичко за изравняване и пусна Ван Перси. Холандецът успя да се възползва от шанса си в 91-вата минута, когато надбяга неразумно изтеглената напред линия на защитата на чуковете и вкара изравнителния гол.

В мача в състава на червените дяволи започнаха дълго контузеният Неманя Видич, както и Шинджи Кагава, а Фъргюсън пусна и младока Александър Бютнер.

Равенството означава, че двата отбора ще преиграят мача, този път обаче на "Олд Трафорд"

Депортиво - Малага 1:0

В най-интересния мач от кръга в Примера Дивизион последният във временното класиране тим на "Депортиво Ла Коруня" успя да спечели с 1:0 домакинството си на високо летящия "Малага". Единственият гол в мача вкара Пици, в 57-та минута. Нападателят на "Ла Коруня" удари и греда през първото полувреме.

Успехът на "Ла Коруня" беше абсолютно заслужен и потвърди статистиката на тоталното превъзходство на "Депортиво" срещу този съперник. В последните 20 мача между тези два отбора "Ла Коруня" имат само една загуба, при това преди 13 години.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес