Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Командващият силите на САЩ в Афганистан без наказание покрай любовна афера

23 януари 2013, 21:28 часа • 6407 прочитания

Главнокомандващият американските сили в Афганистан генерал Джон Алън се се размина със сериозно наказание, което можеше да го сполети покрай любовната афера на бившия шеф на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс.

Алън беше оправдан по обвиненията за нередно поведение заради имейли, разменяни с 37-годишната Джил Кели. Обвиненията бяха свалени след като приключи разследване на Пентагона, пише КРОСС.

Миналата година висшият военен беше въвлечен в сексскандал, който доведе до оставката на тогавашния директор на ЦРУ генерал Дейвид Петреъс. Разкритията тогава показаха, че Алън активно си кореспондирал по електронната поща с Кели, която беше подала оплакване за тормоз от друга жена – Пола Броудел. Разследването на жалбата й доведе до разкритието, че Петреъс е поддържал интимни отношения в Бродуел, която е негова биографка и е споделял неща от работата си, които не е трябвало да споделя.

Освен всичко друго, генерал Алън е кандидатурата на САЩ за нов главнокомандващ на силите на НАТО. Белият дом вече заяви, че няма да оттегли подкрепата си за Алън.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес